Trekt premier De Croo naar Polen voor grote donorconferentie voor Oekraïne?

Miley Cyrus, Bono en Elton John gaan er al zeker zijn, net als Ursula von der Leyen en uiteraard Justin Trudeau, de Canadese premier, het organiserend duo. Maar zal ook Alexander De Croo het podium in Warschau beklimmen, volgende week zaterdag, in de grote ‘Stand Up for Ukraine’-show?

  • Dan houdt men in Polen een grote donorshow voor Oekraïne, waar steun komt voor het Oekraïense volk, in de vorm van concerten, speeches en vooral veel donaties. Van hulpgoederen, maar ook uiteraard van cash: toezeggingen van particulieren en van regeringen en staatsleiders. Trudeau en von der Leyen organiseren dus, al was het eerst Charles Michel, de voorzitter van de Europese raad, die het idee opperde, enkele weken geleden. Maar de Duitse von der Leyen ging er dus mee lopen.
  • Polen is de logische host van de show: er zitten veruit het meeste Oekraïense vluchtelingen. In totaal zijn dat er daar al meer dan 2,5 miljoen, in heel de EU samen al meer dan 6 miljoen.
  • ‘Stand Up For Ukraine’ wordt hoe dan ook een event dat voluit op sociale media zal worden uitgespeeld. En premier De Croo heeft wel wat podiumervaring: zo beklom hij in Soweto in Zuid-Afrika ooit de bühne tussen Beyoncé en Ed Sheeran, om het over vrouwenrechten te hebben, waarbij hij het hele stadium “she decides” liet scanderen.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20