Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 31 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Torfs verkocht tot zes keer meer online na faillissement Brantano

Logo Business AM
Business

18/09/2020 | Ruben Van Lent | 3 min leestijd

Een Torfs-winkel in Antwerpen. - Google Maps

De schoenenwinkelketen Torfs heeft stevig kunnen profiteren van het faillissement van Brantano-moeder FNG. Vlak na de sluiting van alle winkels verdubbelde haar winkelomzet en ging de online omzet drie keer hoger. ‘Op sommige momenten verkochten we zelfs zes keer zoveel.’

Dat zei marketingdirecteur Lise Conix op het sectorcongres RetailDetail Days in Antwerpen.

‘Het woord dankzij durf ik niet te gebruiken, maar we zagen wel meteen na de sluiting van alle winkels dat onze omzet stevig begon te stijgen. Zelfs tijdens de uitverkoop bij Brantano gingen onze cijfers steil de hoogte in’, zegt Conix. De online omzet ging tot drie keer hoger en soms zelfs zes keer.

Daar moet de nuance bij gemaakt worden dat Torfs het sowieso best goed doet tijdens de periode vlak voor het begin van het schooljaar, maar deze keer was het toch nog anders. ‘Dit zijn cijfers die we nog nooit eerder gezien hadden’, zegt Conix.

Corona

Maar ook de coronacrisis heeft Torfs geen windeieren gelegd. Ook toen ging de online verkoop drie keer zo hoog. Het uitstel van de solden was dan weer minder goed voor de schoenenwinkel. Er was te weinig volk die op de solden afkwam om de hoge kortingen te verantwoorden, klinkt het.

FNG, het bedrijf achter onder andere de schoenenwinkel Brantano, ging begin augustus failliet aan een veel te hoge schuldenberg. De banken wilden uiteindelijk geen leningen meer verschaffen, waardoor FNG er de stekker uit moest trekken. De winkels van Brantano werden overgenomen door het Nederlandse Van Haren, CKS kwam bij de kinderkledingketen JBC terecht. Torfs bekeek het dossier ook, maar hield er finaal de handen af.

Uitverkoop

Eind augustus liep er een uitverkoop in de winkels van Brantano, nadat die eerder twee keer was uitgesteld. Vanaf 1 oktober komen er 40 vestigingen van Brantano officieel in handen van Van Haren en ze worden vanaf 1 februari omgedoopt tot Van Haren-winkels.

Wat er met de 56 overgebleven panden gebeurt, is nog niet duidelijk. Concurrent Bristol toonde wel al interesse in een deel ervan.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo Business AM

Corona-alarm

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308

Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
 • Wie wint de Amerikaanse verkiezingen?

  Biden vs Trump
Logo Business AM

Business AM | Stocks