‘Toegankelijkheidstechnologie’ wil mensen met een beperking het leven makkelijker maken

Bewoners van het Champions Place-verzorgingstehuis in de Amerikaanse staat Georgia proberen technologie uit die het leven met een beperking simpeler moet maken. Dat schrijft The Wall Street Journal. Techbedrijven kunnen zo gebruikerstesten doen met producten die voor iedereen toegankelijk moeten zijn.

Zo heeft Google het tehuis voorzien van slimme speakers waarmee bewoners deuren en gordijnen kunnen bedienen. Zusterbedrijf Verily levert speciaal bestek geschikt voor mensen met een tremor. Ook wordt een nieuw project uitgetest dat spraakherkenning geschikt moet maken voor mensen met een spraakbeperking.

Modemerk Tommy Hilfiger heeft speciale kleding ontworpen die makkelijker aan te trekken is voor mensen met een beperking. Die zijn bijvoorbeeld voorzien van een speciale rits die met één hand dicht gedaan kan worden.

Het verzorgingstehuis hoopt dat er meer bedrijven producten willen uittesten die mensen met een fysieke beperking zelfstandiger kunnen maken. “Zo kunnen we de levens van duizenden mensen met een beperking positief beïnvloeden”, zegt oprichter Rick Thompson tegen The Wall Street Journal.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20