Toch geen Amerikaanse overname voor KV Oostende

Voetbalclub KV Oostende dreigt financieel in de problemen te komen, nu de Amerikaanse investeringsgroep Pacific Media Group de kustploeg dan toch niet wil kopen. Dat schrijft de krant De Tijd.

Half januari raakte bekend dat KV Oostende, via huidig eigenaar Frank Dierckens, gesprekken had aangeknoopt met de Amerikaanse investeringsgroep PMG. Dat vehikel is in handen van de Amerikaan Paul Conway en de Chinees-Amerikaanse miljardair Chien Lee. Hij was in het verleden eigenaar van de Franse voetbalclub OGC Nice.

Nog even voordien had de steenrijke Amerikaanse investeerder David Blitzer, betrokken bij Crystal Palace in de Engelse Premier League, interesse getoond. Maar omdat daarmee de functie van Dierckens als voorzitter zou verdwijnen, is die piste niet bewandeld. Hij benadrukte dat de lokale verankering van de club voor hem cruciaal bleef.

Ex-voorzitter Coucke

Hoewel ‘de overname voor 95 procent rond was’, blijken de Amerikanen nu toch af te zien van de overname. De coronacrisis speelt mee, maar ook het feit dat ex-voorzitter Marc Coucke niet wil onderhandelen. Hij is eigenaar van het stadion, incasseert daarvoor 1,2 miljoen euro per jaar én moet nog 6 miljoen euro aan schulden krijgen van KVO.

‘In deze harde coronatijden waarin ieders gezondheid primeert, besef ik dat voetbal slechts bijzaak is. Maar dit is toch een harde klap, zowel voor mij persoonlijk als voor iedereen die de club een warm hart toedraagt. We werken echter wel naarstig en gedreven verder om de financiële toekomst van de club te garanderen’, reageert voorzitter Frank Dierckens.

De kustploeg komt nu wel in heel erg nauwe schoentjes. Vorig jaar was er een nettoverlies van 9,6 miljoen euro. Bovendien kan KV Oostende zijn licentie verliezen zonder overnemer, waardoor de ploeg verdwijnt uit eerste klasse.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20