Tips voor loononderhandelingen (hoe je hier meer uit kunt halen)

Voordat je met een potentiële werkgever gaat praten over de hoogte van je loon (en eventueel salarisonderhandelingen gaat voeren), moet je van tevoren erachter proberen te komen wat een soortgelijke functie (maar ook jij als werknemer) waard zijn. In de praktijk betekent dit dat je ruimschoots de tijd moet nemen om salarissen van deze functie te achterhalen en deze met vergelijkbare functie bij andere werkgevers te vergelijken. Op die manier zul je goed bereid zijn en eerder krijgen wat je werkelijk waard bent als je een baan aangeboden krijgt. Uiteraard zal je looneis wel altijd realistisch en redelijk dienen te zijn.

Wat zijn salarisonderhandelingen?

Salarisonderhandelingen hebben betrekking op het bespreken van de baan die je aan is geboden door een potentiële werknemer. Hierbij zul je doorgaans ook gaan onderhandelen over het salaris en de overige voordelen die het werken voor deze werkgever met zich mee zal brengen als je de functie aanvaardt. Zowel het aangeboden loon als de overige voordelen die aan deze baan verbonden zijn, zullen immers aan je persoonlijke behoeften dienen te voldoen. Voordat je deel gaat nemen aan salarisonderhandelingen is het van cruciaal belang om te weten hoeveel deze baan waard is om zo te kunnen bepalen hoe flexibel de werkgever mogelijk zal zijn en op welke manier je het best kunt gaan onderhandelen over het te verdienen salaris dat is gekoppeld aan de baan die je is aangeboden.

Tips voor onderhandelingen over het loon

Op het ogenblik dat je eenmaal weet wat je normaal gesproken kunt dient te verdienen, kun je je af gaan vragen op welke manier je ook werkelijk dit loon toegekend krijgt. In alle gevallen dien je rustig het gesprek aan te gaan. Indien je gaat praten met een werkgever voor een nieuwe functie, dan laat je je gesprekspartner je een loonaanbod doen, in plaats van zelf een bedrag te noemen als passend salaris.

Indien je wordt gevraagd wat je salariseisen zijn, dan kun je zeggen dat deze open liggen, maar wel gebaseerd zijn op functie en het totale pakket aan werknemersvoordelen. Je kunt een werkgever ook zeggen dat je eerst meer te weten wilt komen over de verantwoordelijkheden en de uitdagingen van de situatie in de praktijk, voordat je aan de bespreking van het loon over kunt gaan. Hieronder hebben we een aantal tips voor je verzameld die je kunnen helpen bij het beantwoorden van vragen tijdens een sollicitatiegesprek over het salaris dat je verwacht.

  • Een goede manier om tijdens een sollicitatiegesprek je loon te bespreken, is door de werkgever een loonaanbod te laten doen op basis van je eerdere onderzoek dat je naar het salaris van vergelijkbare functie hebt gedaan. Zodra je een loonaanbod hebt ontvangen hoeft je dit niet direct te accepteren (of te weigeren). Een eenvoudig antwoord als: “Ik wil graag even nadenken over uw aanbod.” Wanneer je het loonaanbod niet interessant genoeg vindt, dan kun je een verhoging van het oorspronkelijke aanbod vragen in een volgend gesprek.
  • Op het moment dat je ontevreden over het loon van de functie die je aangeboden hebt gekregen, dan kun je uiteraard niet akkoord gaan met dit voorstel en wellicht voor een beter aanbod zorgen. Je weet immers zelf het beste wat je wel, of juist niet, wilt en door middel van onderhandelingen kunnen er wellicht extra voordelen aangeboden worden of zelfs de hoogte van het salaris in de lift worden gezet.
  • Je moet echter wel altijd erg voorzichtig zijn als je werkelijk deze nieuwe functie nodig hebt. Zo kun je het risico beperken dat de werkgever de vacante baan aan je neus voorbij laten gaan en een andere kandidaat in dienst nemen.

Rekenmachines voor de berekening van loon

Wanneer je een bepaalde jobaanbieding in overweging neemt, dan is het van cruciaal belang om de bottom line van de werkgever te kennen en tevens te achterhalen wat de hoogte van je nettoloon zal zijn. Voor het vinden van deze belangrijke informatie kun je vandaag de dag gebruikmaken van gratis rekentool die op steeds meer verschillende website te vinden zijn. Deze tool zijn namelijk handige hulpmiddelen als je wil schatten hoeveel salaris je uiteindelijk mee naar huis zult brengen als je akkoord gaat met een bepaald voorstel van een werkgever, of als je zelf een bepaald loon in gedachten had.

Onderhandelen over een loonsverhoging

Indien je op dit moment in dienst bent van een werkgever en graag een loonsverhoging wilt bespreken, dan dien je te beginnen met een degelijke voorbereiding. Je kunt onder andere informatie gaan verzamelen uit onderzoeken die op dit gebied uit zijn gevoerd, recente functioneringsgesprekken over de functie waar je meer over te weten wilt komen en alle andere relevante informatie die je maar kunt vinden. Je moet je echter wel goed beseffen dat elk bedrijf een bepaald beleid voert ten aanzien van de compensatie van haar medewerkers. Sommige werkgevers worden bijvoorbeeld beperkt door begrotingsbeperkingen en kunnen er alleen maar loonsverhogingen worden gegeven op bepaalde momenten gedurende een jaar, ongeacht de omstandigheden waar je mee te maken krijgt.

Wanneer je een duidelijk idee hebt van wat je wilt, dan kun je je salarisbereik gaan bepalen, de verhoging te rechtvaardigen en pas dan in gesprek te gaan met je leidinggevende met het verzoek om de hoogte van je salaris te herzien. Tijdens deze onderhandelingen dien je je overigens wel uiterst flexibel op te stellen en een goede persoonlijke afweging te maken. Je dien je bijvoorbeeld eerst af te vragen of je een paar weken extra vakantie aantrekkelijker vindt in plaats van een verhoging van je salaris. Wanneer je zou kiezen om meer verlof op te kunnen nemen, in plaats van extra loon, dan kun je het aantal vakantieweken per jaar soms aardig naar boven bijstellen.

Wanneer je al je voorbereidingen hebt gedaan, kun je een gesprek aanvragen met je werkgever om samen je salaris te bespreken. Tijdens dit gesprek kun je je verzoek, presenteren en ondersteunen door de documentatie die je hebt verzameld. In dit gesprek zul je je altijd kalm en rationeel op dienen te stellen en bijvoorbeeld niet te verwachten dat je direct een antwoord gaat krijgen. Je werkgever zal waarschijnlijk meestal eerst je verzoek willen bespreken met een medewerker van de afdeling Human Resources en/of andere bedrijfsleiders.

Ondanks alle inspanningen die je hebt geleverd, kan er simpelweg niet genoeg geld in de begroting van het bedrijf vrijgemaakt worden om je salaris- of compensatieverzoek in te willigen. De onderneming kan uiteraard ook geen ongelijkheid willen creëren door de ene werknemer meer te gaan betalen dan de andere personen die een soortgelijke functie bekleden. In dat geval heb je in elk geval een poging tot salarisverhoging gedaan. Daarbij komt verder dat, als dit is een baan is die je echt leuk vindt, je jezelf af dient te vragen of de heersende bedrijfscultuur, de extra werknemersvoordelen en de baan zelf wel de moeite waard zijn om hier te blijven werken, hierbij het salaris even buiten beschouwing gelaten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20