Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 05 DEC

Business 24/7

Zoeken
Goesting. Inspiratie. Wanderlust.
scrollTop top
24/10/2020 goodbye.be 4 min leestijd

Tips voor een daguitstap naar Brussel

Taschen

Brussel - Taschen

De verdienste van Benedikt Taschen, de 54-jarige oprichter van de gelijknamige uitgeverij, is dat hij kunst toegankelijk maakt voor een groot publiek. Vooral thema’s als architectuur, design, fotografie, mode en film komen aan bod in zijn glossy boeken die menig bijzettafel en bibliotheek sieren.

Naast Amsterdam, Parijs en Keulen is er ook een Taschen-winkel in Brussel. De inrichting van deze luxueuze boekentempel aan de Zavel is van de hand van designer Philippe Starck.

Info: www.taschen.com

Zoom Hotel

Brussel - Zoom Hotel

Niet ver van de Louizalaan ligt Zoom Hotel, een leuk alternatief voor wie een ketenhotel wil vermijden. Zoom zet fotografie centraal en dat blijkt uit de vele foto’s die in de kamers zijn opgehangen.

Geen grote namen, maar werk van amateurfotografen die Brussel op hun manier in beeld brengen. Voeg daar een hippe industriële vintage interieurinrichting – inclusief de hippe hotelbar – aan toe en je krijgt een magische mix.

Vanaf 80 euro per nacht via www.zoomhotel.be.

Colonel

Brussel - Colonel
Fred Sablon

Colonel serveert rundslees van topkwaliteit. Charolaise, Aubrac en Salers zijn maar enkele rassen die op de grill worden bereid. Maar de kaart omvat ook tal van andere culinaire producten uit Frankrijk, zoals worst van Aveyron, Sint-Jacobsnoten uit Dieppe of allerlei verfijnde kazen.

Of je kan een stukje vlees kiezen uit de toonbank van de slagerij in het midden van de zaal. Ook het interieur straalt ambacht uit: provençaalse tegels, een muur uit steenmozaïek en een met leder bedekte bank.

Info & reserveren op www.colonelbrussels.com

Maison Dandoy

Brussel - Maison Dandoy

Ondertussen staat de zesde generatie aan het roer van deze familiale koekjesbakkerij, anno 1829. De receptuur is nauwelijks aangepast, het handwerk is gebleven en de ingrediënten – zoals pure boter – worden bij lokale producenten gekocht. Tot de klassiekers behoren pain à la grecque, speculoos en amandelbrood. Proeven? Dat kan in één van de zeven winkels in Brussel.

Info: www.maisondandoy.com

Source: Goodbye


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  64.520.350
 • Aantal
  doden
  1.493.624
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  584.857
 • Aantal
  doden
  17.033
Logo Business AM

Business AM | Stocks