Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 20 SEP

Business 24/7

Zoeken
Goesting. Inspiratie. Wanderlust.
scrollTop top
06/08/2020 goodbye.be 3 min leestijd

Tip in België: De Ninglinspo

FTPL P.Fagnoul

Aan de naam te horen lijkt dit bergriviertje ergens op een tropisch eiland te liggen. Maar niets is minder waar want de enige bergrivier die we hebben, ligt in de provincie Luik.

Je kunt een unieke wandeling maken langs deze stroom door de weelderige natuur van de Ardennen. De wandeling begint in het dorpje Sedoz, vlakbij Luxemburg, en heeft blauwe bewegwijzeringsbordjes. Op deze tocht van 6 km kom je langs wilde paden met smalle houten bruggetjes, watervallen en mini-meertjes.

Op de idyllische plekken onderweg kun je een duik nemen in het riviertje. Bij het einde van de route kom je uit op het panoramapunt Drouet van waar je een adembenemend uitzicht hebt over de vallei.

Meer info op www.ninglinspo.net.

Insider tip: Iets verder van de rivier, in de gemeente La Reid, vind je het sprookjesachtige Charmille du Haut-Marêt. Het is een haagbeukentunnel van bijna 600 m en 4700 bomen.

Meer info op wwww.walloniebelgiquetourisme.be.

Logeren in de buurt: Hotel Manoir de Lébioles is gesitueerd in een feeëriek kasteel. Het hotel telt 16 ruime suites en een luxueuze spa.

Reserveren vanaf 201 euro per nacht op www.manoirdelebioles.com.

Eten in de buurt: In Restaurant La Maison zit je letterlijk in het huis van de Chef. Reserveer op een warme zomeravond een tafeltje op het terras, het uitzicht over de Ardense natuur krijg je er gratis bij!

Meer info op www.restaurantlamaison.be.

Ninglinspo
Pierre Pauquay

Source: Goodbye


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  30.679.940
 • Aantal
  doden
  955.782
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  100.748
 • Aantal
  doden
  9.944
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
Logo Business AM

Business AM | Stocks