TikTok verwijderde 113 miljoen video’s in drie maanden tijd

Een van de populairste apps van dit moment is zonder twijfel TikTok. De app zorgt wekelijks voor nieuwe hypes, dansjes en ontdekkingen. Maar toch is niet alles rozengeur en maneschijn, want in een nieuw rapport laat TikTok weten dat het maar liefst 113 miljoen video’s moest verwijderen in een periode van drie maanden. Die video’s overtraden allemaal op hun eigen manier een of meerdere regels van de app.

Eens scrollen op TikTok, wie doet het niet? Maar aangezien iedereen aangepaste for you-pagina’s heeft, zijn er veel dingen die we niet zien. Er zijn namelijk heel wat video’s die niet in lijn liggen met waar de app voor staat. In een recent rapport liet TikTok weten dat het tussen april en juni van dit jaar dan ook heel wat TikToks heeft verwijderd.

113 miljoen

Elke drie maanden deelt TikTok een rapport waarin verschillende cijfers en statistieken staan vermeld. Op die manier wil de app transparant blijven voor de buitenwereld, zodat alle gebruikers betrokken blijven bij de werking van TikTok. In het nieuwe rapport heeft de app het onder andere over privacy, beveiliging en reclamemogelijkheden.

Maar daarnaast is er ook veel aandacht voor het aantal verwijderde video’s. Zo voegde de app een grafiek toe waarop te zien is hoeveel video’s door het overtreden van een of meerdere regels van de app zijn gegooid. Van januari tot maart 2022 waren dat er 102 miljoen, maar in de periode van april tot juni 2022 is dat aantal dus opgeklommen tot 113 miljoen. Dat lijkt veel, maar toch is dat slechts 1 procent van het totale aantal.

Verschillende redenen

De 113 miljoen verwijderde TikToks zijn onder te verdelen in een aantal thema’s. In vele gevallen ging het zo over video’s met minderjarige personen. Maar daarnaast zijn ook veel TikToks vol illegale praktijken en pornografische materialen verwijderd. Het grootste deel verdween al van de app nog voor een gebruiker de video kon melden. Dat maakt deel uit van een project met automatische tools die dat soort video’s kunnen opspeuren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20