Tieners worden straks ontmaagd door een robot

Na de snelle opkomst van digitale porno is het nu de beurt aan de seksrobots, voorspellen robotica-experts. Ze waarschuwen dat de robots jongeren kunnen opzadelen met een vertekend beeld over seks en relaties.

Op het wetenschapsfestival van Cheltenham in Groot-Brittannië voorspelde professor in de robotica Noel Sharkey van de universiteit van Sheffield dat de overheid zich zou laten verrassen door de snelle opkomst van androïde sekspoppen. Hij pleitte er onder meer voor de verkoop van dit soort robots aan minderjarigen te verbieden. Toch lijkt het de professor onvermijdelijk dat sommige tieners hun eerste seksuele ervaringen met zo’n robot zullen hebben.

“Wat als het je eerste keer is? Je eerste relatie? Hoe denk je dan over een man of vrouw? Het zal in de weg komen te staan van het echte leven. Sommige mensen zullen zelfs volledig ophouden met het aangaan van normale relaties”

De professor, die zichzelf als ‘redelijk liberaal’ beschreef inzake seksualiteit, denkt dat de robots er snel komen. Nu zijn er in de VS en Japan al seksrobots op de markt die een beperkte spraakherkenning hebben. Binnen tien jaar zouden veel geavanceerdere modellen voor iedereen toegankelijk kunnen worden, denkt prof. Sharkey.

Een andere robotica-experte, dr. Kathleen Richardson, roept zelfs op tot een verbod op de verkoop van sekrobots in Groot-Brittannië. “De modellen waarop de robotindustrie dit soort robots baseert zijn verontrustend. Dit soort robots zullen slecht zijn voor de relaties tussen mannen en vrouwen,” zegt ze op de openbare zender BBC.

[media-credit name=”© SkyTube” align=”aligncenter” width=”800″]sex robot Maria Saotome[/media-credit]

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20