Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 02 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Thuiswerken: de Google-expert geeft drie ultieme tips

Logo Business AM
Business

28/03/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

pexels

De productiviteitsexpert van Google, Laura Mae Martin, heeft dezer dagen haar handen vol. Nu iedereen thuiswerkt, heeft zij drie tips voor iedereen die van thuis uit een dagtaak probeert vol te krijgen, zelfs met kinderen.

1. Plan uw dag de avond voordien

Door de avond voordien de taken voorop te stellen die zeker af moeten geraken, sluit u met uzelf een soort contract af. Als er dan een vrij moment komt, zoals wanneer de baby slaapt of de kleuter even een filmpje kijkt, moet u niet twijfelen. Dan weet u precies wat te doen. Op die manier vermijdt u dat er kostbare tijd verloren gaat aan werk zoeken.

2. Zoek uw natuurlijke ritme

Weinig werkgevers zullen erop staan dat u ook van thuis uit de strikte kantooruren aanhoudt. Zolang u op bepaalde uren goed bereikbaar bent, kan u dus ook prima wat werk verzetten op een onconventioneel moment. Bent u een vroege vogel? Begin alvast om 6. Nachtuilen verschuiven misschien een stuk van hun werk naar de avond en staan wat later op. In de file staan, moet toch niet.

3. Werk steeds op dezelfde plaats

Als u steeds op dezelfde plaats werkt, dan associeert u die plaats ook met een zekere productiviteit, zegt Martin. Dat heeft ook een voordeel: als u op die plaats niet ontspant of tv kijkt, dan zal u daar ook veel meer van genieten. Een eigen bureau zal misschien een illusie zijn, maar een eigen plek in huis is net te doen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks