Tesla legt belangrijkste fabriek stil

Autobouwer Tesla legt de productie in zijn fabriek in Fremont in de staat Californië vanaf 23 maart tijdelijk stil.

De lokale autoriteiten wilden al langer dat de fabriek de deuren zou sluiten uit vrees voor de verdere verspreiding van het coronavirus. ‘Ondanks het feit dat we alle bekende voorzorgsmaatregelen genomen hebben, creëert een verderzetting van de activiteiten op bepaalde plaatsen uitdagingen voor onze werknemers’, zegt Tesla in een persbericht.

De fabriek met ongeveer 10.000 werknemers is de belangrijkste fabriek van Tesla. Op de Californische locatie worden onder andere de Model S, Model X en Model 3 gebouwd. Daarnaast is de fabriek goed voor de productie van het merendeel van alle auto-onderdelen. Een beperkt aantal ondersteunende activiteiten blijft draaien, onder meer om de laadinfrastructuur in de gaten te houden.

Ook een fabriek in de staat New York wordt grotendeels stilgelegd. De andere Tesla-vestigingen, waaronder Nevada, blijven operationeel. Naar de klanten toe, maakt Tesla werk van ’touchless deliveries’, waarbij de koper zijn wagen kan afhalen zonder enig fysiek contact met de verdeler.

Cash

Tesla stelt in een verklaring dat het bedrijf een ‘lange periode van onzekerheid’ financieel kan doorstaan. Het bedrijf had na het vierde kwartaal van vorig jaar een kaspositie van 6,3 miljard dollar en haalde onlangs 2,3 miljard dollar ver geld op. De verdere bouw van de gigafabriek in het Chinese Shanghai komt niet in het gedrang, zegt het bedrijf van Elon Musk.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20