Tesla & co bouwen fabrieken om tot productiecentra voor beademingsapparatuur

In de strijd tegen het coronavirus wordt er onder meer in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk beroep gedaan op autoconstructeurs. Er is een tekort aan beademingsapparatuur en de autofabrieken zouden hierin een handige rol kunnen spelen.

Het coronavirus tast de longen stevig aan en daardoor zijn heel wat beademingsapparaten nodig. Daar dreigt nu een tekort aan te komen. Ondertussen worden autofabrieken stilgelegd om de verdere verspreiding te voorkomen. De autoconstructeurs komen nu met een nieuw plan naar buiten.

Er zijn gesprekken bezig tussen ambtenaren van het witte huis en autoconstructeurs GM en Ford. Ook Elon Musk biedt hulp aan indien er een tekort aan apparatuur is. Musk was eerder wel wat sceptisch tegenover het virus. Een deel van zijn fabrieken bleven dan ook nog steeds open. Het is pas sinds woensdag dat het aantal werkende personen gereduceerd is.

Jaguar Land Rover en Toyota

Niet alleen in de Verenigde Staten kunnen de autoconstructeurs een belangrijke rol spelen. Ook in het Verenigd Koninkrijk riep eerste minister Boris Johnson op om beademingsapparaten te maken. Jaguar Land Rover en Toyota boden hun hulp aan.

WO II

Deze toestanden doen wat denken aan de Tweede Wereldoorlog. Toen riep Franklin D. Roosevelt op om het VK en Frankrijk te bewapenen. De auto-industrie van Detroit vormde de assemblagelijn toen ook om voor militaire jeeps, tanks en bommenwerpers.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20