Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 10 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Terwijl de wereld zijn doden telt, worden vele mensenlevens gered

Logo Business AM
Coronacrisis

27/03/2020 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

EPA-EFE/Andrea Merola

Satellietbeelden toonden eerder al een significante vermindering van de CO2-uitstoot in China en Italië als gevolg van de coronacrisis. 

De voorbije dagen deden foto’s en video’s van Venetië de ronde van sociale media. Daarop is te zien dat er geen gondels meer door de kanalen varen, waardoor het water zo helder is dat men vissen kan zien zwemmen.

Op onderstaande animatie van de European Space Agency (ESA) is te zien hoe de concentratie van stikstofdioxiden in de grootste Chinese steden in de maanden januari en februari een meer dan significante daling kende in vergelijking met december en maart. Stikstofdioxide ontstaat door de uitstoot van elektriciteitscentrales, zware industrie en wegtransport. 

Een nooit eerder gekende paralysering van de economische activiteit zal straks een reeks data opleveren die wetenschappers en politici een berg van informatie zullen opleveren met betrekking tot de klimaatwijziging. 

Die informatie kan ons dichter brengen bij het bereiken van de klimaatdoelstellingen voor 2030. Waarbij we streven naar een daling van de uitstoot van de broeikasgassen met 40% of zelfs 50% ten opzichte van 1990. Wie weet ligt klimaatneutraliteit tegen 2050 zelfs binnen bereik.

Maar terwijl de wereld zijn doden telt, worden ondertussen ongetwijfeld ook vele mensenlevens gered.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton