Opmerkelijke situatie bij de termijnrekeningen: geld voor één jaar vastklikken brengt meer op dan wanneer je dat doet voor tien jaar

Het verstrakkende geldbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) geeft ook de rente op de termijnrekeningen een zetje. In principe brengt je geld meer op naarmate je het langer vastklikt, maar dat is vandaag niet het geval. Meer zelfs, sommige kortlopende formules renderen meer dan die met een langere looptijd.

Waarom is dit belangrijk?

Terwijl de kredieten duurder worden door de renteverhogingen van de ECB, brengen de spaarproducten, zoals de spaar- en termijnrekeningen, meer geld in het laatje.

In het nieuws: De beste termijnrekening met een looptijd van één jaar brengt momenteel meer op dan de meest lucratieve formule met een looptijd van tien jaar.

  • Uit de vergelijking van Spaargids.be blijkt dat Deutsche Bank op dit moment de meest lucratieve kortlopende termijnrekening aan de man brengt. Wie zijn geld voor één jaar vastklikt, ontvangt een rente van 2,8 procent bruto. Na betaling van de roerende voorheffing (30 procent) hou je netto 1,96 procent over.
    • Belangrijk deta
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Radio Highlights
Meer premium artikelen
Meer
Radio Highlights
Kijk live
Array
Markten
My following
Markten
BEL20