Tenerife schept duidelijkheid: ‘Toeristen blijven welkom, mits negatieve coronatest’

Buitenlandse toeristen zijn tijdens de kerstvakantie dan toch welkom op Tenerife, mits ze een negatieve coronatest kunnen voorleggen. Dat beklemtoont de lokale overheid na de verwarring over de aangekondigde gedeeltelijke lockdown van het eiland.

Tenerife sluit in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn grenzen. De basisregel is dat niemand nog het populaire Canarische eiland nog buiten of binnen mag, tenzij in noodgevallen of om professionele redenen.

De aankondiging woensdagavond leidde tot grote ongerustheid bij de tienduizenden buitenlandse toeristen, waaronder naar schatting 60.000 Britten, die een verblijf in de komende kerstvakantie geboekt hadden. Zij vreesden dat hun vakantie in het water viel, te meer de grote toeristische organisaties en de luchtvaartmaatschappijen geen uitsluitsel gaven.

Coronatest

De toeristische raad van Tenerife stelt donderdag in een urgent persbericht echter dat zowel Spaanse als internationale toeristen gebruik kunnen maken van een uitzonderingsregel om het eiland binnen te geraken per vliegtuig of per boot. Zoals ook op de officiële website van de Canarische overheid staat, is wel een negatieve coronatest vereist om het eiland te mogen betreden. Ook moeten de toeristen kunnen bewijzen dat ze een verblijf geboekt hebben in een hotel op het eiland.

Eigenlijk blijft de bestaande regeling gewoon gelden, beklemtoont de toeristische raad. ‘De toeristische bewegingen van en naar Tenerife blijven functioneren op exact dezelfde manier als nu het geval is.’

Lagekostenmaatschappij Ryanair zegt dat haar internationale vluchten van en naar Tenerife zullen opereren zoals voorzien. De grote touroperator TUI verwacht de komende weken 100.000 toeristen naar Tenerife te brengen, zegt de lokale overheid donderdag na een conference call met de Duitse groep. Dat is 30 tot 40 procent minder dan in een normaal jaar.

Toerisme is de belangrijkste inkomstenbron van Tenerife.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20