Tencent-aandelen surfen mee op smartphonegames-golf

De Chinese technologiemogul Tencent piekt op de beurzen na uitstekende kwartaalresultaten.

De aandelen van Tencent, op de Hongkongse beurs, noteerden 4 procent hoger dan de dag voordien. De rechtstreekse oorzaak is een kwartaalrapport dat de verwachtingen overtreft.

De aandelen vielen terug tijdens de rest van de beursdag, maar bleven hoger dan bij de opening.

Omzet kwart gestegen

Op woensdag, na de sluiting van de Hongkongse beurs, verklaarde Tencent dat de omzet voor het kwartaal dat in maart eindigde, op 108 miljard Chinese yen staat. Dat is 14,08 miljard euro en meteen een stijging van 26 procent ten opzichte van 2019. Tencent rapporteerde ook 3,77 miljard dollar winst voor aandeelhouders. Dat is meer dan de analisten hadden voorspeld.

De coronacrisis heeft China maandenlang onder een quasi-volledige lockdown gehouden. Wie thuis vastzat, speelde blijkbaar meer smartphonegames, want Tencent is nu de grootste gameproducent van China. De omzet voor online games groeide met 31 procent in het eerste kwartaal, het grootste deel daarvan wordt op smartphone gespeeld.

Advertentie

Dat betekent ook dat de advertentiebusiness voor Tencent helemaal niet heeft stilgelegen. De resultaten daar kwamen ook uit boven verwachting.

Naar de toekomst signaleerde Tencent wel dat ‘in-game aankopen wellicht zullen normaliseren zodra mensen opnieuw aan het werk gaan’ en dat de omzet uit advertenties wellicht ‘nog tegenslagen zal kennen in de komende tijd.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20