Tegenvallende werkloosheidscijfers duwen Wall Street lichtjes in het rood

Nadat de Dow Jones de historische kaap van 30.000 punten heeft gerond moet de Amerikaanse beursindex opnieuw terrein prijsgeven. De Dow Jones zakte kort na de beursopening met 0,3 procent.

Na het luiden van de openingsbel zijn de Dow Jones en de S&P500 lichtjes in het rood gedoken. De Dow Jones verloor 0,3 procent en de S&P500 0,1 procent. De NasDaq kon een bescheiden winst van 0,1 procent optekenen.

De beleggers kregen woensdag heel wat informatie te verwerken. Zo hebben er in de VS in de week van 21 november 778.000 Amerikanen een aanvraag voor een werkloosheidsuitkering ingediend. Dat is een stijging van 30.000, terwijl er een daling tot 773.000 was voorzien.

Zwaar verlies voor GAP

De Amerikaanse detailhandelaar GAP pakte woensdag uit met vlakke omzetcijfers voor het derde kwartaal. GAP kon de omzet niet doen toenemen ondanks stijgende verkoopcijfers online. Het aandeel ging kort na de opening van de Amerikaanse beurzen 17,8 procent lager.

De lockdownmaatregelen hebben technologiebedrijven zoals HP geen windeieren gelegd. Het Amerikaanse bedrijf heeft in het vorige kwartaal de hoogste aantallen pc’s en printers verkocht sinds de splitsing van Hewlett Packard Enterprise in 2015. Het aandeel schoot 5,1 procent omhoog.

Dell boekte in het derde kwartaal een omzet van 23,5 miljard dollar. Dat is 3 procent meer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Ondanks het positieve bericht ging het aandeel 3,4 procent lager.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20