Tegenvallende jobcijfers kunnen Wall Street niet deren

De Amerikaanse beurzen trekken zich niets aan van de tegenvallende jobcijfers in de Verenigde Staten. Terwijl economen rekenden op 1 miljoen extra banen, bleken er dat afgelopen maand slechts 428.000 jobs bijkwamen.

Omstreeks 16 uur Belgische tijd wint de Dow Jones 0,6 procent, terwijl de S&P500 0,4 procent hoger koerst. Technologiebeurs Nasdaq wint zelfs 0,9 procent. Later op de dag is het nog uitkijken naar het Beige Book van de Amerikaanse centrale bank Fed. Dat rapport wijst op de impact van de coronacrisis op de economie en de mogelijke tekenen van herstel.

Winkelketen Macy’s komt naar buiten met relatief gunstige kwartaalcijfers. Het bedrijf maakte weliswaar verlies, maar dat bleef beperkt tot 251 miljoen dollar. Analisten hadden eerder een half miljard dollar in gedachten. Het aandeel ging 10 procent hoger bij opening, maar verliest nu 1,93 procent.

Jordan en Musk

Sportweddenschappen- en onlinegamingbedrijf DraftKings wint 6,15 procent, na de aankondiging dat basketballegende Michael Jordan zijn intrede maakt in de raad van bestuur als speciaal adviseur. ‘Het strategische advies en het zakelijke inzicht dat Michael aan onze raad levert, is van onschatbare waarde en ik ben verheugd dat hij ons team komt versterken’, klinkt het.

Tesla gaat microfabrieken bouwen voor de Duitse vaccinmaker CureVac. Dat heeft topman Elon Musk op Twitter geschreven na een bezoek aan dat bedrijf. Verdere details hebben Musk en Tesla niet gegeven. De elektrische wagenbouwer verliest 5,44 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20