Techreuzen krijgen rake klappen: is het Amerikaanse beursfeestje voorbij?

De beurskoersen van techbedrijven als Amazon, Apple, Facebook en ook Tesla duikelen dinsdag diep naar beneden, na de klappen van eind vorige week. De bijna onophoudelijke rit naar boven van de voorbije maanden lijkt voorbij.

Tot begin deze maand konden beleggers in pakweg Apple of Tesla op beide oren slapen. Hun beurskoersen gingen haast elke dag omhoog. Het ene record na het andere werd gebroken.

Maar sinds vorige week lijkt er toch sprake van een neerwaartse correctie en die trend zet zich nu door. De technologie-index Nasdaq stond dinsdag na ongeveer een half uur handel met een verlies van 3 procent op de tabellen. Maandag waren de Amerikaanse beurzen gesloten.

Tesla

Tesla, een van dé beurslievelingen van de voorbije maanden, was dinsdag de opmerkelijkste daler met een verlies van 17 procent. Tech-aandelen als Apple, Amazon en Zoom doken ruim 3 procent lager.

Ook de meer traditionele beurzen delen in de klappen. De twee andere grote Amerikaanse beursindexen, de S&P500 en de Dow Jones, boerden eveneens achteruit, maar minder fors dan de Nasdaq. De Bel20-index stond rond 16 uur ongeveer 2 procent in het rood.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20