Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 23 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Techaandelen duwen Wall Street nog eens kopje onder

Logo Business AM
Markten

18/09/2020 | Dominique Dewitte | 3 min leestijd

ISOPIX

De Amerikaanse aandelenmarkten dalen voor de derde dag op rij, maar slagen er in de verliezen in het laatste handelsuur alsnog te beperken. 

De Dow Jones Industrial Average gaat 244 punten lager, een verlies van 0,88 procent. Ook de S&P 500 en de Nasdaq Composite gaan respectievelijk 1,13 en 1,07 procent lager.

Big Tech-aandelen glijden verder af en moeten opnieuw inleveren. De Verenigde Staten kondigden eerder op de dag maatregelen tegen WeChat en TikTok aan. Deze apps mogen vanaf 20 september niet langer worden gedownload. Ze vormen volgens de Amerikaanse regering een bedreiging voor de nationale veiligheid. 

Het aandeel Apple gaat 3,3 procent lager. Ook Microsoft (-1,2 procent), Amazon (-1,8 procent) en Alphabet (-2,3 procent) eindigen de dag in het rood. Facebook klokt 0,8 procent lager af dan bij de start van de beurssessie, terwijl Netflix standhoudt en zelfs een kleine winst boekt (+0,06 procent)

Alle zes de aandelen noteren meer dan 10 procent lager dan begin deze maand, Apple zelfs bijna 20 procent.

Analisten maken zich weinig zorgen, want op jaarbasis blijven deze aandelen het uitstekend doen. Verder genereren deze bedrijven massa’s cash en hebben ze een sterke handelsbalans. Ook maken ze producten en diensten die door miljarden mensen gebruikt worden.

Verwarring over een potentieel coronavaccin

Het beurssentiment lijdt onder de onzekerheid over een coronavaccin, nadat er eerder deze week tegenstrijdige berichten kwamen vanuit het Witte Huis en de medische gemeenschap. President Trump en de toplui uit de medische wereld spreken elkaar tegen inzake de timing en de distributie van zo’n vaccin.

Op Capitol Hill slagen de Democraten en de Republikeinen er maar niet in een akkoord te vinden over een tweede stimuluspakket voor Amerikaanse gezinnen. 

Olie gaat 0,5 procent lager. Een vat Brent-olie kost vrijdagavond 43,08 dollar. Goud profiteert van een zwakke dollar en gaat 0,4 procent hoger. Voor een troy ounce goud (31 gram) moet nu 1.958,2 dollar worden betaald. De euro kan amper profiteren van de zwakkere dollar en is woensdagavond 1,1846 dollar waard. De bitcoin tenslotte verliest 0,6 procent en kost nog 10.860 dollar.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo Business AM

Corona-alarm

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
 • Wie wint de Amerikaanse verkiezingen?

  Biden vs Trump
Logo Business AM

Business AM | Stocks