Tankkaarten breken kmo’s zuur op

Er is sprake van “paniek” bij sommige kmo’s over de oplopende brandstofkosten die verbonden zijn met de tankkaarten van hun werknemers.

Dat zegt ondernemersorganisatie Unizo bij VRT Radio. De oplopende prijzen aan de pomp leiden tot onvoorziene hoge kosten voor het wagenpark van sommige kmo’s, die zich machteloos voelen.

“Men kan er niets doen”, zegt Unizo-topman Danny Van Assche op de radio. “De tankkaarten behoren tot het contract met de werknemer en zijn in de meeste gevallen niet gelimiteerd. Een bedrijf kan de voorwaarden niet wijzigen zonder akkoord van de werknemer.” Een tankkaart is in veel gevallen een alternatieve vergoeding voor een stuk loon.

500.000 “gelukkigen”

De beroepsvereniging Renta schatte eerder dat circa 500.000 werknemers in België over een tankkaart zonder limiet beschikken. Zij kunnen dus de prijsverhogingen aan de pomp afwentelen op hun werkgever. BIj lage prijzen werkt dat uiteraard in de andere richting: dan wordt een uitbetaling in cash aantrekkelijker tegenover een vergoeding via een tankkaart.

De tankkaarten zijn maar één voorbeeld van het algemene kostenprobleem door de exorbitante energieprijzen. Unizo vraagt snel regeringsmaatregelen. “Zoniet komen duizenden ondernemers in financiële problemen.”

(ns)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20