Talentenjacht in de financiële wereld: Amerikaanse topbanken betalen grof geld voor crypto-experten

Grootbanken en financiële instellingen die in de Verenigde Staten gevestigd zijn, hebben in de afgelopen drie jaar meer dan 1.000 posities voor crypto-experts ingevuld. Ook meldt LinkedIn, de sociale netwerksite voor professionals, dat vacatures met betrekking tot crypto met meer dan 600 procent zijn gestegen sinds augustus vorig jaar.

Waarom is dit belangrijk?

Kennis over cryptomunten wordt alsmaar belangrijker op de financiële arbeidsmarkt. De koortsige jacht op cryptoconnaisseurs is het zoveelste bewijs van de groeiende invloed van cryptovaluta’s op de traditionele financiële instellingen: crypto is here to stay.

Volgens een rapport van persagentschap Bloomberg bieden Amerikaanse financiële ondernemingen aanzienlijke bonussen om cryptotalent aan te trekken.

Salarissen tot 50 procent hoger

Johnson Associates, een HR-consultant, schat dat salarissen van cryptojobs tussen 20% en 30% hoger liggen dan vergelijkbare posities die geen verband houden met digitale valuta.

Het bedrijf stipte ook aan dat veel senior crypto-functies een salarisverhoging van tot 50% ten opzichte van vergelijkbare functies kennen. “De banken kunnen niet het risico lopen dat hun klanten naar een andere bank gaan om deze diensten te doen, dus ze moeten (deze functies) opbouwen,” aldus managing director Alan Johnson, geciteerd door cryptonieuwssite Cointelegraph.

Revelio Labs, een onderzoeksbureau, analyseerde 287 crypto-gerelateerde aanwervingen van Goldman Sachs, Wells Fargo, Fidelity en JP Morgan Chase – de vier grootste werkgevers van talent gespecialiseerd in digitale activa op LinkedIn. Revelio concludeerde dan weer dat crypto-specialisten gemiddeld 9% meer betaald krijgen dan hun collega’s in de bankwereld.

Blockchainvacatures met 615 procent gestegen

LinkedIn meldde eerder dat vacatures op zijn site voor functies met betrekking tot crypto en blockchain sinds augustus 2020 met 615% zijn gestegen.

Een paar concrete voorbeelden van de veranderde houding tegenover crypto:

  • Bank of America richtte in juli een speciaal crypto-onderzoeksteam op. “De industrie en de technologie werden te groot om te negeren,” verklaarde medewerker Alkesh Shah.
  • Ook Morgan Stanley lanceerde een cryptocurrency-onderzoeksteam, in september.

Allemaal tekenen dus dat Amerikaanse topbanken crypto-talent willen blijven aantrekken.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20