Swipe voor video: Tinder kondigt videochat aan

Tinder, de populairste dating-app van het moment, heeft een belangrijke verandering in petto voor het komende jaar. Er komt videochat.

Allebei rechts geswipet op Tinder? Dan krijgt u binnenkort ook de kans om te videochatten met uw match. Dat meldt het moederbedrijf van Tinder bij de bekendmaking van de kwartaalresultaten. Dat is een hele technische ommezwaai voor het bedrijf.

Misbruik

Match, waarvan Tinder een dochterbedrijf is, krijgt er met de videochat niet alleen een belangrijke tool bij. Meteen na de aankondiging stellen experts vragen bij de minder mooie kanten van videochat. Over gewone chat is het al moeilijk genoeg om misbruik te voorkomen, bij videochat is dat nog een heel ander verhaal.

Volgens gespecialiseerde techwebsite The Verge is Tinder daarom sowieso al bezig aan een systeem dat ongewenste beelden kan detecteren, of zoekt het bedrijf een derde partij die dat kan. Ook voor de gebruikers wordt het wennen: videochat behoorde nu eenmaal niet tot de kern van de Tinder-ervaring. De drempel tot contact wordt daarmee misschien net wat verhoogd.

Meer swipes

Verder kwam er ook goed nieuws. Tijdens de coronacrisis merkt het bedrijf op dat er op Tinder net meer geswipet wordt, zelfs als mensen niet echt op date kunnen. Bij vrouwen onder de 30 wordt er 37 procent meer gebruik gemaakt van de app in vergelijking met februari.

Match is ook de eigenaar van Hinge, Match.com en OkCupid. In april is het aantal persoonlijk berichten op die sites gemiddeld met 27 procent gestegen voor gebruikers ouder dan 30. Voor de jongere categorie steeg het verkeer met 35 procent.

Het bedrijf liet wel optekenen dat er een daling is in het aantal gebruikers dat voor het eerst betaalt voor de diensten van Match. Die cijfers liggen wel nog steeds hoger dan vorig jaar rond dezelfde tijd.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20