Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Swipe voor video: Tinder kondigt videochat aan

Logo Business AM
Business

06/05/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 3 min leestijd

Tinder, de populairste dating-app van het moment, heeft een belangrijke verandering in petto voor het komende jaar. Er komt videochat.

Allebei rechts geswipet op Tinder? Dan krijgt u binnenkort ook de kans om te videochatten met uw match. Dat meldt het moederbedrijf van Tinder bij de bekendmaking van de kwartaalresultaten. Dat is een hele technische ommezwaai voor het bedrijf.

Misbruik

Match, waarvan Tinder een dochterbedrijf is, krijgt er met de videochat niet alleen een belangrijke tool bij. Meteen na de aankondiging stellen experts vragen bij de minder mooie kanten van videochat. Over gewone chat is het al moeilijk genoeg om misbruik te voorkomen, bij videochat is dat nog een heel ander verhaal.

Volgens gespecialiseerde techwebsite The Verge is Tinder daarom sowieso al bezig aan een systeem dat ongewenste beelden kan detecteren, of zoekt het bedrijf een derde partij die dat kan. Ook voor de gebruikers wordt het wennen: videochat behoorde nu eenmaal niet tot de kern van de Tinder-ervaring. De drempel tot contact wordt daarmee misschien net wat verhoogd.

Meer swipes

Verder kwam er ook goed nieuws. Tijdens de coronacrisis merkt het bedrijf op dat er op Tinder net meer geswipet wordt, zelfs als mensen niet echt op date kunnen. Bij vrouwen onder de 30 wordt er 37 procent meer gebruik gemaakt van de app in vergelijking met februari.

Match is ook de eigenaar van Hinge, Match.com en OkCupid. In april is het aantal persoonlijk berichten op die sites gemiddeld met 27 procent gestegen voor gebruikers ouder dan 30. Voor de jongere categorie steeg het verkeer met 35 procent.

Het bedrijf liet wel optekenen dat er een daling is in het aantal gebruikers dat voor het eerst betaalt voor de diensten van Match. Die cijfers liggen wel nog steeds hoger dan vorig jaar rond dezelfde tijd.

Lees ook:

Source: The Verge


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks