Superbelegger Warren Buffett stapt in Taiwanese chipsreus TSMC

Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van superbelegger Warren Buffett, heeft in het derde kwartaal een belang genomen in Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC). Dat blijkt uit documenten die werden ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder.

Waarom is dit belangrijk?

De instap van Berkshire in de Taiwanese chipgigant komt in een periode dat de spanningen tussen China en het zelfbestuurde democratische eiland escaleren.

De cijfers: Berkshire kocht in totaal 60 miljoen aandelen - zogeheten American depository receipts of ADR's - van TSMC, 's werelds grootste producent van halfgeleiders. Dat komt volgens schattingen neer op een investering van 5,1 miljard dollar.

De reactie: De komst van een bekende investeerder als Warren Buffett (92) maakt beleggers dolenthousiast. Het aandeel TSMC schoot vanochtend bijna 8 procent omhoog op het nieuws, met een piek tot 9,4 procent, wat erg uitzonderlijk is.

Het brede

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer