Sunweb gaat geen reizen terugbetalen

Touroperator Sunweb zal reizen die door de coronacrisis zijn geannuleerd, niet terugbetalen. Dat is volgens de organisatie financieel niet haalbaar.

De Europese Commissie liet het deze week nog eens extra weten: wiens reis geannuleerd is door de coronacrisis, heeft recht op terugbetaling. Maar de klanten van Sunweb zullen die terugbetaling niet snel zien, laat de touroperator weten.

Faillissement

‘Het is op dit moment financieel onhaalbaar voor de sector’, zegt Sunweb aan VRT. ‘Dit al onherroepelijk tot faillissementen leiden waarbij uiteindelijk de reiziger het grootste slachtoffer is.’

Dat wil niet zeggen dat Sunweb-klanten volledig in de kou blijven staan. ‘Sunweb Group blijft daarom vasthouden aan vouchers in het belang van de reizigers, waarbij de aanbevelingen vanuit de Europese Commissie in acht worden genomen.’

Vouchers

Het lijkt er de reisorganisaties vooral om te gaan om de kosten te spreiden. De vouchers zouden bijvoorbeeld uiteindelijk wel kunnen omgeruild worden voor een terugbetaling. ‘De sector onderzoekt in samenwerking met minister van Economie en Consumenten Nathalie Muylle, welke respons zij zullen geven richting Europese Commissie over het gebruik van de vouchers en de verlenging ervan na 20 juni’, zegt Sunweb.

Wie wil omboeken, kan dat ook nog doen. Zelfs als uw reis niet geannuleerd is, mag u die omboeken tot 31 augustus.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20