Studio 100 speelt vanaf volgende maand weer voorstellingen voor publiek

Het Belgische entertainmentbedrijf Studio 100 begint in oktober opnieuw met shows voor een groot publiek. Ondertussen neemt de Vlaamse regering extra maatregelen om de organisatie van publieksevenementen te stimuleren.

Nu de regels voor culturele evenementen versoepeld zijn, heeft Studio 100 besloten dat zijn producties weer van start kunnen gaan. Half maart moest het bedrijf uit Schelle zijn opvoeringen van de musicals ‘Daens’ en ’40-45′ stilleggen omdat het coronavirus uitbrak, maar nu lijkt er beterschap in zicht.

Sinds 1 september moeten we bij cultuurvoorstellingen nog maar 1 meter afstand houden in plaats van 1,5 meter en er zijn, met goedkeuring van de lokale overheid en een groep experten, 200 mensen welkom in een zaal.

Nachtwacht en Will Tura

Dat vindt Studio 100 genoeg om er weer in te vliegen. Het proefkonijn is ‘Nachtwacht: Het Vampierenbal’, een musical over de gelijknamige kinderserie. De eerste voorstelling vindt plaats op 17 oktober in de Antwerpse Stadsschouwburg. Daarna volgen ‘Daens’ en ’40-45′, maar de gesprekken daarover lopen nog. ‘Volgend jaar willen we zelfs van start gaan met ‘Vergeet Barbara’, een musical met de grootste hits van Will Tura’, zegt woordvoerder Jan Pieter Boodts in Gazet van Antwerpen.

Ook de afscheidsshows van Samson en Gert hernemen vanaf 16 december. Nu Samson een nieuw baasje heeft, neemt Gert afscheid van het publiek in het Pop-Up Theater in Puurs. Er ligt een plan op tafel om bubbels van 200 mensen in de zaal met 1.600 plaatsen binnen te laten. Dat wordt nu bekeken door experts. ‘Het is een goed uitgewerkt plan met bubbels van 200 mensen die nooit met elkaar in contact komen’, zegt Puurs burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V). ‘Ik dring erop aan dat de beslissing niet te lang op zich laat wachten.’

In juni waarschuwde Studio 100-CEO Hans Bourlon nog voor een omzetverlies van 70 miljoen euro door de coronacrisis.

Voorschot

Ondertussen nam de Vlaamse regering ook extra maatregelen om zulke publieksevenementen opnieuw op gang te trekken. Sinds maandag kunnen organisatoren een voorschot aanvragen bij het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) dat 60 procent van de kosten dekt. Het maximumbedrag is 80.000 euro.

Drie maanden na het evenement moet dat voorschot teruggestort worden, tenzij het evenement toch nog moest geannuleerd worden door nieuwe coronamaatregelen. Ook als bij een reeks evenementen maar een deel kon doorgaan, moet alleen het voorschot voor de evenementen die plaatsvonden worden teruggestort.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20