Strengere maatregelen in Belgische voetbalstadions; supporters blijven welkom in bubbels van vier

In de Belgische voetbalstadions blijft publiek welkom, maar de regels worden strenger. Dat is het gevolg van een overleg tussen de Pro League en de Belgische autoriteiten.

Beslist werd dat voortaan met bubbels van maximaal vier personen zal worden gewerkt. Daarnaast werd beslist om de compartimenten tot maximaal tweehonderd toeschouwers te beperken.

Na de bekendmaking van de strengere maatregelen om de heropstoot aan coronabestemmingen in te dammen, was het al duidelijk dat ook in het voetbal nieuwe maatregelen zouden volgen.

Sommigen vreesden dat opnieuw het publiek volledig uit de stadions zou worden geweerd, maar zover is het niet gekomen. Wel worden eerdere versoepelingen teruggeschroefd.

Drank

Tot nu toe werd in de Belgische voetbalstadions nog gewerkt met compartimenten van vierhonderd toeschouwers, maar dat aantal wordt gehalveerd. Die compartimenten worden op hun beurt nog eens opgedeeld in bubbels van maximaal vier supporters. Tussen die bubbels moet ook een afstand van minstens anderhalve meter worden gerespecteerd.

Supporters moeten tijdens hun aanwezigheid binnen het stadion ook steeds hun mondmasker dragen. Dit betekent meteen dat ook elke consumptie van voeding en drank verboden wordt. Er geldt binnen het stadion ook een volledig rookverbod.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20