Streamingplannen Warner Bros nekken Kinepolis op de beurs

De Europese beurzen zijn de laatste beursdag van de week bescheiden positief gestart. Kinepolis was één van de opvallendste verliezers vrijdagochtend.

De Bel20 ging vrijdagochtend 0,24 procent hoger. Een van de opvallendste verliezers vrijdagochtend was Kinepolis. Het aandeel ging er met 12,9 procent onderuit. Warner Bros kondigde aan dat het zijn films tegelijk in de bioscopen en op het streamingplatform HBO Max zal uitbrengen. Dat is natuurlijk een streep door de rekening van de bioscoopketen.

Veel bewegingen in België

De aandeelhouders van Telenet hebben donderdag tijdens een bijzondere vergadering hun goedkeuring gegeven voor een tussentijds dividend van 1,375 euro per aandeel. Dat is netto 0,962 euro. In totaal keert Telenet 150,1 miljoen euro uit. Het aandeel van het telecombedrijf nam een duik van 3,52 procent.

AB InBev was één van de koplopers in de korf van de 20 Belangrijkste aandelen van België. Het aandeel ging 1,39 procent hoger. Het aandeel nam eerder deze week een kleine duik nadat Deutsche Bank de bierreus van de kooplijst schrapte.

Nieuwe Indonesische exportheffingen duwden het aandeel van de plantagegroep Sipef 15,7 procent lager.

Staaldraadproducent Bekaert voert een herstructurering door. Daardoor zijn in België – in twee West-Vlaamse vestigingen – volgend jaar 160 banen bedreigd. Ondanks dat nieuws ging het aandeel 1,21 procent hoger.

Groene Europese beurzen

De Eurostoxx50 ging 0,25 procent hoger. In Frankrijk steeg het aandeel van Danone met 1,91 procent. De Amerikaanse zakenbank heeft donderdag het koersdoel van Franse voedingsbedrijf gewijzigd van 66 naar 58 euro.

In Nederland deed het aandeel van Unilever er 1,33 procent bij. De was- en levensmiddelengigant is sinds zondag op papier een volledig Brits bedrijf.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20