Straks trekken 1,5 miljoen Chinezen naar Griekenland

Het Chinese conglomeraat Fosun International laat toeristische interesse in Griekenland blijken. De plannen werden door Jim Jiannong Qian, vice-president van Fosun, bevestigd.

Het conglomeraat is al betrokken is bij een gigantisch vastgoedproject op Hellenikon, de vroegere luchthaven van de Griekse hoofdstad Athene, maar zou ook zijn participatie in touroperator Thomas Cook Group willen gebruiken om specifieke vakantiepakketten voor de Chinese markt aan te bieden. Uit cijfers van de Chinese overheid blijkt dat op middellange termijn jaarlijks anderhalf miljoen Chinezen tijdens hun vakantie naar Griekenland zullen reizen. “Griekenland is voor bezoekers en bijzonder veilige locatie,” betoogde Qian, bij Fosun ook verantwoordelijk voor de toeristische activiteiten. “Bovendien biedt Griekenland ook bijzonder interessante opportuniteiten voor toerististische investeringen.”

Club Med

Club Med, dochter van Fosun, onderhandelt in Griekenland om een aantal bestaande hotels en vakantiedorpen over te nemen of nieuwe projecten op te zetten. Een stijging van de groep Chinese toeristen in Griekenland zal volgens Qian uiteindelijk ook leiden tot rechtstreekse vliegtuigverbindingen naar Athene vanuit Peking en Shanghai. Griekenland ontving vorig jaar 28,1 miljoen toeristen. Dat betekende een stijging met 7,6 procent tegenover het jaar voordien. Het toerisme vertegenwoordigde meer dan één kwart van het totale Griekse bruto binnenlandse product. Vanuit China werden 150.000 bezoekers geteld. “De Griekse economie kent een duidelijke heropleving en biedt bijzonder goede opportuniteiten voor buitenlandse investeerders,” verantwoordt Qian de interesse van Fosun in het land. Daarbij toont de Chinese groep niet alleen interesse voor het toerisme, maar worden investeringsmogelijkheden in een brede waaier sectoren bekeken, waarbij ook de opportuniteiten in onder meer de financiële sector worden onderzocht. Fosun heeft de voorbije jaren al meer dan 200 miljoen euro in de Griekse economie geïnjecteerd door zijn belangen in de luxeretailer Folli Follie, Club Med en Thomas Cook. Ook werd een bod gedaan op National Insurance, de verzekeringsdivisie van de National Bank of Greece. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20