Steven Spielberg verkoopt Nederlands megajacht voor 136 miljoen euro

De wereldberoemde filmmaker Steven Spielberg heeft zijn megajacht verkocht. De Seven Seas, gebouwd door het Nederlandse bedrijf Oceanco, stond te koop voor 158 miljoen dollar, omgerekend 136 miljoen euro. Het jacht is dan ook van alle gemakken voorzien.

Of de nieuwe eigenaar dit er ook voor heeft neergeteld, is onbekend. Geen van de betrokken jachtmakelaars wil commentaar geven, meldt persbureau Bloomberg. Op de site van een van de bedrijven staat alleen dat het jacht verkocht is, maar niet voor welk bedrag. 

De nieuwe eigenaar is een investeringsmaatschappij van de Canadese miljardair Barry Zekelman, meldt het persbureau. De nieuwe naam van het schip, Man of Steel, is hier ook een sterke aanwijzing voor want Zekelman vergaarde zijn vermogen van zo’n 2,3 miljard dollar in de staalindustrie.

Oceanco uit Alblasserdam

Spielberg, zelf goed voor een vermogen van 3,7 miljard dollar, was de eerste eigenaar van het schip dat in 2010 werd gebouwd door jachtbouwer Oceanco in Alblasserdam.

Met negen slaapkamers aan boord is er plek voor 20 gasten en nog eens 28 bemanningsleden. Het jacht, van bijna 300 voet (86 meter) lang, heeft een eigen jacuzzi, een zwembad en fitnessruimte.

Gasten die zich daar te veel hebben uitgesloofd, hoeven geen trap te lopen om van het ene naar het andere dek te gaan, want er is een lift aan boord. Uiteraard is er ook een bioscoop aan boord, waar de nieuwe eigenaar de collectie films van de vorige kan kijken.

Wie zelf voor wat actie wil gaan, kan dat onder meer doen met de jetski of seabob, een apparaat waarmee je onder water kunt varen. Om toch aan wal te komen als er geen plek meer is in de haven om aan te meren heeft het jacht een eigen sloep aan boord. En voor wie helemaal incognito naar het schip wil is er ook een landingsplaats voor een helicopter. 

Meer
Mijn Volglijst

Bel20 evolueert richting dieptepunt vrijdag

30/11/2021 16:48

(ABM FN) De Brusselse beurs kon dinsdag de herstelbeweging van maandag, toen de Bel20 nog opveerde na de pandoering van vrijdag, niet verder zetten.

De Bel20 verliest 0,6 procent tot 4.113,40 punten waarmee de index terug evolueert richting het dieptepunt van vrijdag, dat ligt op 4.097,01 punten.Daarmee blijft het coronaverhaal de markten bespelen, maar in de donkerste dagen kan men ook lichtpunten vinden, merkt markstrateeg Philippe Gijsels bij BNP Paribas Fortis op.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20