Stappenplan: vandaag geld lenen

Soms kun je zo in geldnood zitten dat je nog diezelfde dag geld nodig hebt. Helaas heeft niet iedereen voldoende financiële middelen om een dergelijk noodgeval op te vangen. Je zult dan dus over moeten stappen naar een plan B: geld lenen. Op de eerste plaats zou je familie of goede vrienden om hulp kunnen vragen, maar dat vinden veel mensen vaak erg bezwaarlijk om te doen. Geld lenen van naasten brengt immers altijd een bepaalde druk op de relatie met zich mee. Wanneer je een lening af wilt sluiten bij derden dan kun je dit het beste stapsgewijs doen.

Geld lenen van derden

Indien je vandaag nog geld in handen wilt hebben dan kun je tegenwoordig ook terecht bij verschillende kredietverstrekker. Bij een aantal van hen is het zelfs mogelijk om eg eenvoudig een lening af te sluiten en soms staat het geld nog dezelfde dag nog op je rekening ook. De keuze aan financiële instellingen die kredieten en leningen verstrekken is momenteel gigantisch groot. Zeker als je op het internet gaat zoeken dan vind je een heleboel bedrijven die je vandaag nog geld willen lenen.

Diverse bedrijven kunnen er ook nog voor zorgen dat het geleende geld dezelfde dag op je rekening staat. Dit kan zeer handig zijn op een moment dat je erg krap bij kas zit en snel geld in handen wilt hebben. Voordat je een lening of krediet afsluit is het overigens aan te raden om bij een bepaald bedrijf na te gaan of het mogelijk is nog dezelfde dag het geld op je rekening te hebben. In sommige gevallen kan de leenprocedure namelijk wat meer tijd in beslag nemen omdat bijvoorbeeld verstrekte gegevens extra gecontroleerd dienen te worden. Zo kan een financiële instelling bijvoorbeeld nagaan:

  • of je reeds leningen of kredieten hebt lopen,
  • hoeveel geld je al geleend hebt,
  • je geen achterstand in betalingen hebt, of in het verleden hebt gehad.

Tip: maak een gratis simulatie:

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld

Ook met een negatief CKP geld lenen

Zelfs op het ogenblik dat je een negatieve CKP codering achter je naam hebt staan, is het mogelijk om vandaag nog een lening af te sluiten. Wel dien je er dan rekening mee te houden dat dergelijk leningen in de regel niet hoger dan 1000 euro mogen zijn als je het geld nog dezelfde dag gestort wilt krijgen. Uiteraard moet je er in een dergelijk geval eveneens op letten dat je niet in zee gaat met een financiële instelling die een CKP controle uitvoert voordat er over wordt gegaan tot goedkeuring van je kredietaanvraag.

Indien je meer geld wilt lenen dan zullen er in alle gevallen extra controles uitgevoerd dienen te worden en zul je dus wat extra geduld moeten hebben voordat het geld op jouw rekening staat. De aanvraag van leningen en kredieten vanaf 1000 euro en/of met een looptijd van minimaal drie maanden zullen altijd gepaard gaan met onder andere een controle bij het CKP. Deze controle neemt, net zoals een aantal interne controle van de financiële instelling zelf die uitgevoerd zullen worden, over het algemeen behoorlijk wat tijd in beslag.

Geld lenen is niet kosteloos

Financiële instellingen lenen zijn doorgaans niet filantropisch ingesteld. Dit betekent dus dat zij niet zomaar geld aan je zullen uitlenen. In ruil voor de verstrekte lening willen zij een bepaald percentage rente ontvangen. Je dient dus altijd meer geld terug te betalen dan de som die je aanvankelijk hebt geleend. Elk bedrijf hanteert echter verschillende rentes waardoor het zeker aan te raden is om, voordat je geld gaat lenen, bij verschillende bedrijven, en eventueel van verschillende leenvormen, de rentepercentages te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet onnodig veel geld betaald door het aangaan van een lening of krediet.

Het stappenplan om geld te lenen

  1. bepaal hoeveel geld je nodig hebt en binnen welke termijn je dit terug kunt betalen,
  2. zoek op het internet naar betrouwbare kredietverstrekkers, bijvoorbeeld door reviews en beoordelingen van andere klanten te lezen,
  3. selecteer de bedrijven die nog dezelfde dag het geleende geld op je rekening storten,
  4. vraag bij verschillende bedrijven vrijblijvende offertes aan, eventueel voor verschillende leenvormen,
  5. kies het meest gunstige krediet voor je persoonlijke situatie en dien je aanvraag in,
  6. de kredietverstrekker zal je aanvraag beoordelen en je snel een antwoord toesturen per mail of sms,
  7. als je je lening toegewezen hebt gekregen zal de kredietverstrekker het geld vaak direct overmaken op je rekening.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20