Stakingsacties breken uit bij Carrefour

Vrijdagochtend zijn een tiental Carrefour-winkels in ons land gesloten gebleven als gevolg van een spontane stakingsactie. Het gaat uitsluitend om hypermarkten en supermarkten in Brussel en Wallonië.

Dat bevestigt de Franstalige christelijke vakbond CNE. Volgens de bond heeft het personeel zijn buik vol van het compensatievoorstel dat de directie deed naar aanleiding van de coronacrisis. ‘Er heersen al weken spanningen en angst. De mensen hebben er genoeg van’, klinkt het.

De supermarkten kregen sinds de uitbraak van het coronavirus te maken met een overrompeling en heel wat personeelsleden voelen zich onveilig omdat de ‘social distancing’ maar moeilijk kan worden nageleefd.

Gisteren was er al een actie bij een logistiek magazijn voor Carrefour en eerder deze week was er ook al sociale onrust bij Delhaize. Daar kwam het tot een akkoord met de directie, onder meer over mondmaskers en een premie van 500 euro.

De Carrefour-winkels die deze ochtend gesloten bleven zijn de grote hypermarkten in Sint-Agatha-Berchem, Oudergem, Kraainem, Drogenbos en Evere en vijf supermarkten. Volgens CNE zullen ze geleidelijk in de loop van de dag weer open gaan, afhankelijk van de respons van de directie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20