Staatsbons boeten aan populariteit in: wat is er aan de hand?

In tegenstelling tot de vorige uitgifte staan de Belgen deze keer niet te springen om in te tekenen op de Belgische staatsbons. Tijdens de eerste twee dagen van de uitgifte kon de overheid slechts 32 miljoen euro ophalen.


Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met een passie voor financiën, volgt alles op de voet op. Via deze link kan je je inschrijven op zijn wekelijkse nieuwsbrief.


Waarom is dit belangrijk?

Dankzij de staatsbons kan je een deel van je spaargeld uitlenen aan de overheid. In ruil krijg je een jaarlijkse coupon. Na een bepaalde periode, die op voorhand is vastgelegd, krijg je je geld terug.

De context: Het is nog tot en met 1 juni mogelijk om in te tekenen op de staatsbons. Die hebben, net zoals bij de voorgaande uitgifte, een looptijd van drie en tien jaar.

  • De driejarige staatsbon brengt bruto 2,5 procent op.
  • De tienjarige staatsbon gaat gepaard met een brutorendement van 3 procent.
  • Na betaling van de roerende voorheffing (30 procent) ontvang je respectievelijk 1,75 en 2,1 procent netto.

Het nieuws: De staatsbons brengen (momenteel) minder geld in het laatje

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer