Pagina uit ‘Spider-Man’-comic geveild voor een recordbedrag van 3,36 miljoen dollar

Spider-Man lijkt het niet alleen goed te doen in de bioscopen, want ook de comics doen het (terug) uitstekend. Of het succes van de nieuwste film er iets mee te maken heeft weten we niet, maar opeens is de New Yorkse superheld overal. Ook op veilingen, zo blijkt. In het Amerikaanse Dallas werd afgelopen donderdag een pagina van een Spider-Man-comic voor maar liefst 3,36 miljoen dollar (2,94 miljoen euro) verkocht, melden Amerikaanse media.

Al sinds het prille begin in 1962 is Spider-Man een fan favorite. De superheld van Marvel Comics wordt door de meeste mensen in één adem genoemd samen met Batman en Superman (DC Comics). Die populariteit bleek gisteren nog maar eens tijdens een veiling in Dallas, waar een enkele pagina uit de strip Secret Wars No. 8 voor meer dan 3,3 miljoen dollar over de toonbank ging.

Venom-pak

De verkochte prent was pagina 25 uit de Marvel Comic Secret Wars No. 8 van tekenaar Mike Zeck uit 1984. Het opvallendste aan die prent is het pak van Spider-Man. Voor de eerste keer in de geschiedenis draagt de superheld een zwarte versie van zijn kostuum, wat verwijst naar de aanwezigheid van een ander populair Marvel-personage: Venom.

Die cross-over gebeurde nadien wel vaker, zowel in de stripalbums als in de verfilmde versies. Onder andere Spider-Man 3 met Tobey Maguire in de hoofdrol liet het pak al aan het grote publiek zien, en ook in de laatste film Spider-Man: No Way Home met Tom Holland zit een verwijzing naar het beroemde zwarte kostuum.

Het bieden tijdens het Heritage Auctions-evenement in Dallas begon vanaf 300.000 dollar (262.000 euro) en eindigde dus uiteindelijk op 3,36 miljoen dollar. Wie de prent precies gekocht heeft, is niet bekend.

(evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20