S&P500 en Nasdaq sluiten af op recordhoogte

Black Friday was een zeer lucratieve dag voor de S&P500 en Nasdaq. De twee Amerikaanse beursindexen sloten de beursdag af op een recordhoogte.

Wall Street sloot wegens Black Friday de deuren al om 19 uur Belgische tijd. Tijdens die dag werd er dan ook minder verhandeld dan tijdens een normale beursdag. Toch werden er enkele records gebroken.

Na het luiden van de sluitingsbel deed S&P500 er 0,2 procent bij en eindigde het op een recordhoogte van 3,638.35 punten. De Nasdaq steeg met 0,9 procent en sloot de beursdag af op 12.205,85 punten, eveneens een recordhoogte. De Dow Jones ging 0,13 procent hoger.

Ontslagronde duw Disney naar beneden

Op het einde van de korte beursdag ging Walt Disney Company 1,3 procent lager. Het entertainmentbedrijf liet donderdag weten dat het van plan is om 32.000 werknemers te ontslaan. Dat zijn er 4.000 meer dan eerder aangekondigd.

Het farmabedrijf Sage Therapeutics slaat de handen in elkaar met het biotechnologiebedrijf Biogen om therapieën te ontwikkelen tegen onder meer depressies. Het aandeel van Sage Therapeutics daalde met 8,62 procent en dat van Biogen steeg met 0,84 procent.

Tesla won 2,1 procent. De producent van elektrische wagens liet donderdag weten dat het de prijzen van de Model S en Model X verhoogt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20