S&P 500 handhaaft zijn recordkoers

De Amerikaanse aandelenbeurzen in New York zijn woensdag grotendeels met winsten gesloten. De winst werd onder meer gedragen door de stijgende olieprijzen en de hoop op nieuwe stimuleringsmaatregelen voor het Amerikaanse bedrijfsleven.

De S&P 500 won 0,2 procent tot 3.669,01 punten. Ook de Dow Jones ging met 0,2 procent vooruit tot  29.883,79 punten. De technologiebeurs Nasdaq moest daarentegen een verlies met 0,1 procent tot 12.349,37 punten melden.

Steun

Analisten zeggen dat na de vooruitgang van de voorbije periode, sinds de Amerikaanse verkiezingen, een vorm van consolidatie kon worden verwacht. Daarbij zijn ook de gesprekken rond het steunpakket van de Amerikaanse regering om de impact van de coronacrisis opnieuw opgestart, maar voorlopig lijken er weinig vooruitzichten op een snel akkoord.

Verder maakt de Federal Reserve gewag van een bescheiden of gematigde economische groei. De meeste bedrijven zijn positief gebleven, maar het optimisme lijkt in het algemeen wel enigszins afgenomen.

Dat heeft vooral te maken met bekommernissen over de heropstoot van de coronabesmettingen en de nieuwe lockdownmaatregelen die werden genomen. Ook de werkgelegenheid in de privésector is de voorbije maand beduidend minder hard te zijn gestegen dan eerder was verwacht.

Vaccins

Winst met respectievelijk 3,6 procent en 6 procent was er voor de farmabedrijven Pfizer en BioNTech, die hun coronavaccin in het Verenigd Koninkrijk op de markt mogen brengen. Rivaal Moderna, die eveneens aan een coronavaccin werkt, won 1,4 procent. 

Salesforce registreerde echter een achteruitgang met 8,5 procent nadat het bedrijf had bevestigd het platform Slack voor 27,7 miljard dollar te hebben overgenomen. Ook Slack zakte met 2,6 procent.

Streamingdienst Spotify won bijna 13 procent. Ook de taxidiensten Lyft en Uber boekten een vooruitgang met respectievelijk 10 procent en 7 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20