Snapchat wijst Apple met de vinger na tegenvallende groei

Aandelen van social media bedrijf Snap verloren donderdag nabeurs een kwart van hun waarde nadat het moederbedrijf van Snapchat met een voorzichtige outlook kwam voor het huidige kwartaal.

Snap verwacht in het vierde kwartaal minder sterk te groeien als gevolg van recente veranderingen in de privacyregels van de App Store van Apple. Die maken het lastiger voor klanten van Snap om te adverteren. Er wordt wel gewerkt aan een oplossing, volgens het bedrijf.

Daarnaast hebben de aanhoudende problemen in de aanvoerketen indirecte invloed op de resultaten, omdat bedrijven die via Snap adverteren op korte termijn minder gebruik zullen maken van deze dienst terwijl ze kampen met tekorten.

Onder de verwachtingen

Snap rekent voor het vierde kwartaal op een omzet van 1,17 miljard tot 1,21 miljard dollar. Dat zou een stijging zijn ten opzichte van de 911 miljoen dollar die in het vierde kwartaal van 2020 werd behaald, maar wel minder dan de 1,36 miljard dollar die analisten geraadpleegd door FactSet verwachten.

In het derde kwartaal steeg de omzet van Snap met 57 procent naar 1,1 miljard dollar. Dit was licht onder de verwachting van analisten. Het aantal dagelijkse gebruikers steeg met 23 procent naar 306 miljoen.

Onder de streep bleef een verlies van 72 miljoen dollar over, waar een jaar eerder nog een verlies van 200 miljoen dollar in de boeken kwam. Analisten rekenden op een verlies van 156 miljoen dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20