Markten:
Markten inladen...

WOENSDAG 21 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Slimme auto’s voeren dit jaar voor ruim 500 miljoen dollar aan betalingen uit

Logo Business AM
Auto

22/09/2020 | Marc Horckmans | 3 min leestijd

Het betaalsysteem van Jaguar

Dit jaar zullen de boordsystemen en andere technologie in auto’s voor een bedrag van 543 miljoen dollar aan betalingen uitvoeren. Tegen het midden van dit decennium zal het volume van deze zogenaamde in-vehicle payments al oplopen tot 86 miljard dollar. Dat voorspelt een studie van het bureau Juniper Research.

In eerste instantie vormen vooral de aankopen van brandstoffen en andere mobiliteit-betrokken transacties de pijler van deze betalingen, maar ook de ecommerce vormt steeds meer een belangrijke groeisector.

Boordsystemen

‘Onder meer een bezoek aan het tankstation of een wasstraat zal in toenemende mate door het voertuig automatisch, zonder een actieve tussenkomst van de bestuurder, worden afgehandeld,’ aldus Juniper Research. ‘De auto is door zijn moderne boordsystemen immers in staat om snel en veilig financiële transacties af te wikkelen.’

‘Dat is vooral te danken aan de toenemende samenwerking tussen betaaldiensten, autobouwers en ontwikkelaars van ondersteunende software. De volgende jaren zullen de mogelijkheden van in-vehicle betalingen echter nog een sterke uitbreiding kennen. Daardoor zal de sector de volgende jaren een exponentiële groei kennen.’

Onder meer services zoals de elektrische oplaadstations en intelligente parkeersystemen zullen in eerste instantie een groot deel van de groei op zich nemen. Midden dit decennium zullen tankbeurten en oplaaddiensten ongeveer 77 procent van de totale omzet van de sector vertegenwoordigen.

Spraaktechnologie

Vooral onder de invloed van spraaktechnologie zal het aanbod van de in-vehicle payments volgens Juniper Research de volgende jaren een sterke groei kennen.

‘Deze ontwikkelingen zullen de bestuurder de mogelijkheid bieden om vanachter het stuur van de auto een brede waaier aankopen te verrichten,’ benadrukt Juniper Research. ‘Daarbij zal de technologie meteen ook de financiële afhandeling van de transactie voor zijn rekening nemen.’

Tegen het midden van dit decennium zal de ecommerce door in-vehicle betalingen volgens het rapport wereldwijd tot meer dan 11 miljard dollar per jaar oplopen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.776.541
 • Aantal
  doden
  1.124.668
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  240.159
 • Aantal
  doden
  10.489
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
 • Wie wint de Amerikaanse verkiezingen?

  Biden vs Trump
Logo Business AM

Business AM | Stocks