Slimme armband garandeert sociale afstand in Antwerpse haven

In het havenbedrijf Port of Antwerp wordt een intelligente armband getest die een signaal afgeeft wanneer de drager de sociale afstand niet respecteert. Het technologisch snufje moet het mogelijk maken om besmettingen met het SARS-Cov-2-virus op de werkvloer te vertragen.

De slimme armband werd ontwikkeld in samenwerking met de Antwerpse softwareontwikkelaar Rombit. De Romware Covid Radius, zoals het ding voluit heet, is eigenlijk een verbeterde versie van de Romware ONE. Dat is een veiligheidsarmband die het havenpersoneel al langer draagt om risicosituaties beter te kunnen inschatten.

Sociale afstand en contact tracing

De nieuwe versie moet de havenarbeiders in staat stellen om te voldoen aan de sociale afstandsvoorschriften van de Wereldgezondheidsorganisatie. De armband geeft een signaal als een collega te dichtbij komt, dus op minder dan anderhalve meter.

Het apparaat doet ook aan ‘contact tracing’: in geval van besmetting van een werknemer kan men met behulp van de backlog van het toestel nagaan met wie hij in contact is geweest.

John Baekelmans, CEO van Rombit, zegt dat er nu al veel internationale belangstelling is voor het apparaat.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20