Slechte resultaten duwen Brusselse beurs kopje-onder

De Europese beurzen gaan overwegend in het rood op de laatste beursdag van de week. De Brusselse sterindex Bel20 gaat rond 10 uur licht in het rood.

Autogroep D’Ieteren, die onder meer de merken van autogroep Volkswagen invoert in België, heeft zijn geconsolideerde resultaat voor belastingen tijdens de eerste helft van dit jaar zien dalen met 41,2 procent, tot 103,9 miljoen euro. Vooral autoglasfirma Belron hield zich goed staande binnen de groep. Het aandeel wint 5 procent.

Vleeswaren- en maaltijdenproducent Ter Beke zag zijn winst in het eerste semester sterk afnemen. De brutowinst daalde met 75 procent in de eerste zes maanden van het jaar, van 24,9 naar 6,1 miljoen. Onder meer de Covid-19-pandemie en de historisch hoge varkensvleesprijzen wogen op het Oost-Vlaamse bedrijf. Het aandeel verliest 5,16 procent.

Chips

Recticel koerst 3,74 procent lager. De omzet van de chemiegroep daalde met 17,5 procent naar 474,3 miljoen euro. Begin juli had het bedrijf al meegegeven dat het in de tweede helft van dit jaar de impact van het coronavirus te boven zou komen, en dat lijkt nog altijd het geval.

In Amsterdam verliest chipmachinemaker ASML 1,4 procent. De Belgische chipfabrikant X-Fab keldert zelfs 11,18 procent. In het tweede kwartaal zag het Belgische bedrijf zijn omzet met 10 procent op jaarbasis dalen tot 118,8 miljoen euro. Het derde kwartaal is iets onzekerder, want klanten blijven hun bestellingen uitstellen, stelt de groep.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20