“Shiba Inu waardeloos binnen acht jaar”

Finder, een bedrijf dat personal finance-diensten levert, beweert in een rapport dat mememunt Shiba Inu binnen de komende acht jaar waardeloos zou kunnen worden.

In het rapport, opgepikt door nieuwssite ZyCrypto, werden tussen 28 maart en 11 april dit jaar de opinies van 36 fintech-experts van verschillende achtergronden verzameld. Eén conclusie kwam eruit naar voor: de dood van grapmunt Shiba is slechts een “kwestie van tijd”.

  • Een meerderheid van de panelleden – 70 procent – zei dat de cryptomunt morsdood zal zijn tegen eind 2030.
  • 73 procent van de panelleden spoorde cryptobeleggers aan om het token meteen te dumpen.
  • Als reden haalde een meerderheid van de panelleden de vrees aan dat SHIB geen intrinsieke waarde had, afgezien van de hype die gepaard gaat met elk nieuw cryptoproject, vooral mememunten.
  • “Deze markt wordt volwassen en dingen als SHIB zullen sterven zodra kapitaal begint te stromen naar kwaliteit en waarde (…)”, zei Matthew Harry, fondsbeheerder bij DigitalX Asset Management. “Dat is niet hoe de dingen werken. Hype sterft, waarde stijgt”.
  • Samenvattend voorspelde het panel dat SHIB tegen het einde van het jaar tegen een gemiddelde prijs van 0,000018750 dollar zou kunnen verhandeld worden, om dan te zakken tot 0,000002500 dollar tegen 2025, en 0,000000325 dollar tegen 2030.
  • 1 SHIB wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen 0.00001163 dollar, op basis van gegevens van CoinMarketCap.

Shibaswap 

Ondanks de voorspellingen meent het panel echter dat de koers van SHIB kan gestuwd worden door drie belangrijke zaken: de hype (een celebrity die de munt promoot), een eventuele notering op een groot broker-platform, en de lancering van Shibaswap.

ShibaSwap is Shiba’s eigen decentralized exchange (DEX). Gedecentralizeerde beurzen staan mensen toe om cryptotokens rechtstreeks met elkaar te ruilen. Ze hebben een aantal voordelen ten opzichte van gecentraliseerde cryptobeurzen, zoals Binance en Kraken (minder risico op hacking, bijvoorbeeld) – en een aantal nadelen (geen klantenservice).

De ShibaSwap-beurs, die in juli 2021 gelanceerd werd, biedt veel van dezelfde functies die je op andere gedecentraliseerde beurzen, zoals een Uniswap, zou vinden. Denken we bijvoorbeeld aan het eerdergenoemde tokenruil-systeem en liquiditeitspools. Nieuw in vergelijking met een Uniswap zijn echter functies zoals staking, governance en een heuse NFT-marktplaats, weet CoinDesk.

In februari kondigde Shiba overigens nog de lancering van een eigen metaverse aan.

Rouwproces

Shiba Inu, ’s werelds op één na grootste mememunt, is ruwweg 85 procent gedaald vanaf zijn all-time high van 0,000088 dollar. De gehele cryptomarkt lijkt overigens al een tijdje in een bearish rouwproces te verkeren; onder meer de door de Fed doorgevoerde renteverhoging wordt hiervoor als reden aangehaald.

(evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20