Schuldeisers keuren reddingsplan Inno-moeder goed

De schuldeisers van de Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof (GKK), het moederhuis van de Belgische Galeria Inno’s, hebben dinsdag ingestemd met het reddingsplan van de onderneming. Zowat 5.000 werknemers verliezen hun job.

De keten maakte in april bekend dat ze bescherming aanvroeg tegen haar schuldeisers. Ze verloor honderden miljoenen euro’s door de maatregelen tegen het coronavirus, zoals de gedwongen sluiting van winkels. Onder begeleiding van een curator werkte de directie een reddingsplan uit, en dat is dinsdag goedgekeurd door de schuldeisers.

‘Vandaag vormt het startschot voor een nieuwe start. Onze onderneming heeft weer een gezonde basis en uitzicht op een veilige toekomst’, zegt topman Miguel Müllenbach. De procedure van gerechtelijke bescherming zou deze maand verlaten worden. In oktober zou de onderneming dan weer schuldenvrij kunnen opereren.

Schuldeisers, leveranciers en verhuurders zullen wel een groot deel van het geld dat ze nog moesten krijgen van GKK, op hun buik kunnen schrijven. Naar verluidt gaat het om meer dan 2 miljard euro. Ook de werknemers betalen een zware tol. 46 van de 172 winkels sluiten de deuren, zowat 5.000 mensen verliezen hun job.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20