Schoonzoon Trump houdt documenten achter

De schoonzoon, en toevallig ook topadviseur, van Amerikaans president Donald Trump heeft documenten achtergehouden voor de senaatscommissie die momenteel de banden tussen Trump en z’n entourage en de Russen onderzoekt. Het zou gaan om mails over WikiLeaks en over “Russische backdoor ouverture en uitnodigingen voor diners”.

Commissievoorzitter Charles Grassley (een Republikein) en Dianne Feinstein (een Democrate) stuurden gisteren een brief naar Kushners advocaat Abbe Lowell waarin ze zeggen dat Kushner verschillende documenten niet heeft vrijgegeven als antwoord op meerdere vragen van commissieonderzoekers.Het gaat om “verschillende documenten waarvan bekend is dat ze bestaan omdat andere getuigen in ons onderzoek ze al hebben ingeleverd”.

Russian backdoor ouverture

Daarbij een reeks e-mailberichten van september 2016 aan over WikiLeaks. Eerder deze week onthulde Trump’s zoon Donald Trump Jr. dat hij tijdens de campagne directe communicatie met WikiLeaks had gehad via privé Twitter-berichten. Bezwarender zijn wellicht mails die Kushner achterhield voor de commissie over een “Russian backdoor overture”, gesprekken om een niet officieel communicatiekanaal op te zetten tussen het Kremlin en de Trump-campagne. Er zou ook een mail zijn met een uitnodiging voor een diner om daarover te praten. De advocaat van Kushner liet weten dat alle relevante documenten die te maken hebben met contacten met Russen tijdens de campagne en de overgang van het presidentschap, zijn overhandigd. Hij stelde open te staan om aanvullende documenten aan te leveren. Een woordvoerder van president Trump wilde niet reageren.

“Vergeten”

Kusher stelde afgelopen zomer niet te hebben samengewerkt met Rusland en geen contact te hebben gezocht met dat land in aanloop naar de presidentsverkiezingen van vorig jaar. Het is echter niet de eerste keer dat blijkt dat hij informatie achterhoudt. Zo “vergat” hij de namen van Russische contacten in te vullen op een formulier dat iedere nieuwe medewerker van het Witte Huis moet invullen over de buitenlandse contacten die hij de maanden daarvoor had. Al lange tijd klinken er beschuldigingen dat de Trump-campagne heeft samengewerkt met Rusland. Moskou ontkent de aantijgingen, net als het team van de president.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20