5 schaduwkanten van rijkdom: wil je mij of mijn geld?

Een bezoeker stelde de vraag aan Quora.com of het echt de moeite loont om rijk te worden. Het topantwoord werd gegeven door een anonieme multimiljonair en het biedt inzicht in hoe het is om rijk te zijn. Er zitten ook een reeks levenslessen in.

“Toen ik rond mijn vijfentwintigste mijn zaak verkocht was ik van de ene dag op de andere vijftien miljoen dollar rijker. Mijn  antwoord op je vraag is: rijk zijn is beter dan niet rijk zijn, maar het is lang niet zo goed als je denkt. Het grootste voordeel van rijk te zijn is dat je je niet zoveel zorgen meer hoeft te maken over geld. Er blijven dingen die buiten je budget liggen, maar de meeste kosten kan je maken zonder er echt over te moeten nadenken. Dat is mooi, maar er zijn ook nadelen verbonden aan rijk zijn.” Zoals:

1. Je verliest het recht om te klagen

Pixabay

Anderen zijn er zo van overtuigd dat rijk zijn het nirwana is dat niemand je nog je frustraties of klachten gunt. Hoewel je nog steeds een mens bent zoals alle anderen, word je door anderen niet meer zo behandeld.

2. De meeste mensen willen iets van je…

en het is erg moeilijk om er achter te komen of iemand aangenaam tegen je doet omdat ze je leuk vinden of omdat ze achter je geld aanzitten. Vooral met betrekking tot romantische relaties is dit een groot probleem.

3. Banden met vrienden en familieleden kunnen verzuren

Pixabay

Ze komen bij je aankloppen voor leningen en zijn teleurgesteld wanneer je kerstcadeaus niet voldoen aan hun onrealistische verwachtingen.

4. Je ligt vaak te piekeren in bed over je beleggingen…

en bent bang om alles te verliezen. Tel deze nadelen samen en je begrijpt waarom rijkdom tot sociaal isolement kan leiden.

5. Nog iets dat je moet begrijpen over geld is dat alle materiële zaken waar je van droomt enkel waardevol voor je zijn omdat je je ze niet kan permitteren.

Pixabay

Alles is relatief en je raakt heel snel gewoon aan dingen waar je zo lang naar hebt verlangd. Dit gebeurt bij iedereen en ook bij jou als je opeens rijk wordt ““ zelfs al denk je nu dat jij daar immuun voor bent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20