Scanworld wil met Belgische satellieten natuurlijke hulpbronnen op aarde monitoren

Ruimtevaartbedrijf Spacebel lanceert samen met de Waalse investeringsmaatschappij SRIW een project om een constellatie van satellieten te creëren voor de observatie van natuurlijke hulpbronnen op aarde. Het project kreeg de naam ScanWorld, zo meldt L’Echo vrijdag.

ScanWorld zal de eigenaar en beheerder zijn van de constellatie en van de verwerkte gegevens, die het bedrijf zal commercialiseren. De constellatie zal bestaan uit vijf tot tien zogenaamde ‘hyperspectrale’observatiesatellieten.

Er zijn toepassingen denkbaar in de landbouw, voor bosbeheer of rond vervuiling. ‘Met een constellatie zullen we een beeld kunnen krijgen om de 3 à 4 dagen, afhankelijk van de breedtegraad, om snel veranderingen vast te kunnen stellen’, zegt projectverantwoordelijke Guerric de Crombrugghe.

Meer
Mijn Volglijst

Wall Street schudt virusvrees af

29/11/2021 21:08

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag deels hersteld van de stevige klap voor het weekend, toen de markten schrokken van een nieuwe coronavariant.

De S&P 500 won op het slot 1,3 procent op 4.655,27 punten, de Dow Jones index steeg 0,7 procent en eindigde op 35.135,94 punten en Nasdaq sloot 1,9 procent hoger op 15.782,83 punten.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20