Markten:
Markten inladen...

WOENSDAG 03 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Samsung lanceert televisie die je groter of kleiner kunt maken

Logo Business AM

08/01/2018 | mick.van.loon@gmgroup.be | 2 min leestijd

Op de technologiebeurs CES heeft Samsung meteen een indrukwekkende televisie voorgesteld. Nog dit jaar zal het bedrijf The Wall lanceren, een microled-tv die oled kan evenaren, liefst 146 inch (370 cm) groot is en ook nog eens modulair is.

Volgens Samsung gaan met de microled-technologie “gebruikers modules kunnen toevoegen of verwijderen om hun tv groter of kleiner te maken, in elke configuratie, waardoor eerdere beperkingen op de schermgrootte worden verwijderd, zonder impact op de prestaties van het display.”Het scherm was bij de presentatie 146 inch groot, maar is volgens Samsung volledig modulair. De tv kan volgens Samsung bijvoorbeeld een volledige muur beslaan. Of je tv kan “meegroeien” als die in een grotere kamer worden geplaatst, “ongeacht formaat, vorm en resolutie”. Hoe dat modulaire aspect werkt, houdt het bedrijf voorlopig nog geheim.

Microled, wat is dat nu weer?

Microled is een vrij nieuwe technologie die op veel vlakken lijkt op oled, met als groot verschil dat oled organisch materiaal gebruikt en microled niet. Daardoor zou microled potentieel een hogere levensduur en groter licht- en kleurbereik hebben. Zowel oled als microled hebben geen backlight nodig, maar de pixels zenden allemaal hun eigen licht en kleuren uit. Zwart wordt bereikt door individuele pixels helemaal uit te zetten, waardoor diepe zwarttinten, een hoog contrast en zeer volle kleuren worden bereikt. Samsung besloot in 2014 om geen oled-tv’s voor consumenten te ontwikkelen. Vorig jaar presenteerde het tijdens CES zijn nieuwe qled-lijn, tv’s met een lcd-scherm die waren verrijkt met minuscule kristallen om de kleurweergave te verbeteren. Op technisch vlak bleef die technologie achter op oled, waardoor grote Samsung-rivaal LG momenteel de enige maker van oled-tv’s is. Oled-schermen van bedrijven als Panasonic en Sony worden ook door LG ontwikkeld.


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks