’s Werelds grootste cryptobeurs aanvaardt weer SEPA-overschrijvingen in (bijna) heel Europa

Binance, naar handelsvolume de grootste crypto exchange ter wereld, kondigde vandaag heuglijk nieuws aan: het is weer mogelijk voor rekeninghouders in onder meer ons land om stortingen en opnames in euro’s te doen via de betalingsmethode SEPA (Single Euro Payments Area).

Eerder vandaag tweette de cryptobeurs dat ze gebruikers opnieuw zou toestaan hun rekeningen te financieren via SEPA-overschrijvingen.

Markant: zakelijke en retailklanten uit Nederland en Zwitserland wordt deze dienst echter nog steeds geweigerd. Daarnaast zijn ook betalingen met het Britse pond via het Engelse banknetwerk Faster Payments (FPS) opnieuw ingevoerd.

Om de comeback van SEPA en FPS te vieren, biedt de beurs geverifieerde klanten de mogelijkheid aan om in maart zonder extra kosten hun euro’s en Britse ponden te storten op Binance, aldus het persbericht op de website.

Druk van regelgever

Binance stopte acht maanden geleden plotsklaps met het accepteren van transacties met SEPA. Er kwam echter nooit een officiële verklaring waarom de beurs deze beslissing nam, wat voor veel ergernis onder klanten zorgde, schrijft Crypto Insiders. Druk van een regelgever zou echter de reden kunnen geweest zijn waarom Binance de dienst opschortte.

Hiervoor werkte de beurs samen met het Britse betalingsbedrijf Clear Junction om SEPA-betalingen smooth te laten verlopen. Nu is ze echter een partnerschap aangegaan met Paysafe, een online betalingsbedrijf dat eveneens vanuit het VK opereert.

Binance zei ook plannen te koesteren om SEPA-bankoverschrijvingen uit te breiden naar zijn zakelijke klanten, aangezien de dienst momenteel beperkt is tot retailklanten. De beurs testte SEPA-overboekingen voor het eerst in januari, als voorbereiding op de uitrol van de volledige dienst op maandag.

Bankoverschrijvingen zullen ten minste 3 euro of 3 pond moeten bedragen om de transactiekosten te dekken, voegde het bedrijf toe in zijn aankondiging.

Betalingsverwerker

Er was ook ander Binance-nieuws: de exchange heeft namelijk zijn eigen fiat-to-crypto-betalingsverwerker opgezet om bedrijven te helpen “crypto-klaar” te worden.

Bifinity, dat vorig jaar officieel werd opgericht en vandaag werd gelanceerd, ondersteunt 50 cryptomunten en alle belangrijke betaalmethoden, waaronder Visa en Mastercard.

De eerste klanten van het in Litouwen gevestigde Bifinity zijn Eqonex (EQOS), een financiële dienstverlener voor digitale activa, en Checkout.com en Paysafe, beide betalingsplatformen.

(fjc)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20