’s Werelds grootste bedrijf volgens omzet laat klanten Bitcoin kopen

Supermarktgigant Walmart, ’s werelds grootste bedrijf volgens omzet, heeft Bitcoin-automaten geplaatst in tientallen van zijn winkels in de Verenigde Staten. De multinational heeft daarvoor samengewerkt met crypto-automatenbedrijf Coinme. Concreet gaat het om 200 kiosken die klanten in staat zullen stellen Bitcoin te kopen. Dat zei een woordvoerder van Walmart tegen persbureau Reuters.

  • Consumenten kunnen de cryptomunt kopen bij Coinstar-machines in de big box-winkels van de retailer.
  • Coinstar, geen cryptobedrijf, stelt consumenten in staat om munten in te wisselen voor papieren biljetten of cadeaukaarten.
  • Daadwerkelijk Bitcoin kopen wordt dan weer mogelijk gemaakt door Coinme, naast een crypto wallet ook een betaalbedrijf dat gespecialiseerd is in Bitcoingeldautomaten (BTM’s).
    • De aankoop gebeurt als volgt: na het inbrengen van biljetten in de machine wordt een papieren voucher uitgegeven. De volgende stap omvat het opzetten van een Coinme-account en het passeren van een know-your-customer (KYC)-controle voordat de voucher kan worden ingewisseld. De machine rekent een vergoeding van 4% aan voor de Bitcoinoptie, plus nog eens 7% aan contante wisselkosten.

Geen fake news

Een redacteur van cryptonieuwssite CoinDesk heeft geverifieerd of de service werkt. Dat deed deze door op 12 oktober een kleine hoeveelheid BTC in te slaan bij een Walmart in de Amerikaanse staat Pennsylvania.

CoinDesk, zo schrijft de website, kon overigens niet voorzichtiger geweest zijn bij het uittesten van de dienst. Vorige maand nog deed een persbericht de ronde waarin beweerd werd dat Litecoin (LTC) zou worden geaccepteerd als betaling in Walmart-winkels; dat bleek fake news.

Crypto-automaten in opmars

De crypto-automatenindustrie breidt zich in een snel tempo uit, deels gevoed door de coronapandemie. Coinstar kondigde in 2020 plannen aan om zijn vloot van 3.500 Coinme-BTM’s te verdubbelen, aangewakkerd door een piek in het gebruik.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20