Ruimtevaarteconomie steunt nog altijd grotendeels op leveranciers diensten

De ruimtevaarteconomie realiseerde het voorbije jaar een waarde van 424 miljard dollar (394,8 miljard euro). Begin volgend decennium zal dat niveau echter tot 737 miljard dollar per jaar zijn opgelopen. Dat staat in een rapport van het bureau Euroconsult.

Waarom is dit belangrijk?

De ruimtevaartindustrie is al geruime tijd een snelgroeiende economische sector. Momenteel worden de inkomsten van de sector vooral gegenereerd door diensten die door rechtstreekse klanten van de ruimtevaart worden geleverd. In de toekomst zal volgens Euroconsult echter een grotere impact worden ervaren van de eigen activiteiten van de sector.

Niet immuun voor economische druk: Euroconsult benadrukt dat de commerciële ruimtevaartsector vorig jaar opnieuw een periode van aanzienlijke groei en sterke productiviteit kende, maar er niet in lukte om ongeschonden te ontsnappen aan een bredere economische druk.

  • Ook de ruimtevaart voelde de gevolgen van de oplopende geopolitieke spanningen en operationele uitdagingen als gevolg van inflatie, hoge rentevoeten en de aanhoudende impact die de coronacrisis de voorbije jaren op de toeleve
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20