Ruimtetoerisme: Richard Branson wil meerijden in de raket van Elon Musk; Jeff Bezos buitengesloten?

Nadat hij deel uitmaakte van de eerste ruimtetoeristische vlucht en daarmee Blue Origin en Jeff Bezos de pas afsneed, wil Richard Branson, oprichter van Virgin Galactic, nu aan boord gaan van een SpaceX-raket om zichzelf opnieuw de ruimte in te sturen.

De verstandhouding tussen SpaceX CEO Elon Musk en Blue Origin CEO Jeff Bezos is verre van perfect, maar dat lijkt niet het geval te zijn met Richard Branson, oprichter van Virgin Galactic en de derde man die zichzelf in de wedloop van het ruimtetoerisme heeft gelanceerd. De man die deel uitmaakte van de eerste succesvolle toeristische ruimtevlucht vertelde CNBC dat Elon Musk een goede vriend van hem is en dat hij hoopt ooit met een SpaceX-raket te kunnen reizen.

“Ik hoop dat ik op een dag op een van Musks ruimtevaartuigen kan stappen, en hij op een van de onze”, vertelde Branson aan CNBC, nadat de Federal Aviation Administration hem en de andere bemanningsleden had geëerd met een medaille voor het deel uitmaken van de eerste toeristische ruimtevlucht in juli 2021.

Jeff Bezos, de achterblijver?

Richard Branson, Elon Musk en Jeff Bezos zijn allemaal betrokken bij de wedloop van het ruimtetoerisme. Het is dan ook normaal dat er een zekere spanning tussen hen bestaat, maar dat lijkt niet het geval te zijn tussen de stichter van Virgin Galactic en SpaceX. Maar het is een andere zaak met Jeff Bezos.

De Amazon-oprichter heeft geen warme relatie met Elon Musk. Deze laatste laat geen gelegenheid voorbijgaan om hem op Twitter aan te spreken. Ook de relatie tussen Bezos en Branson is niet op en top. Tijdens de eerste toeristische ruimtevlucht van Virgin Galactic zei Jeff Bezos dat de Unity 22 de ruimte niet had bereikt omdat hij niet boven de Karman-lijn was gevlogen, een denkbeeldige lijn op een hoogte van 100 km die de aarde scheidt van het vacuüm van de ruimte.

Een toekomstige samenwerking tussen Virgin Galactic en SpaceX?

Om je zoiets voor te stellen is een beetje vergezocht. Als Branson en Musk echt “goede vrienden” zijn en op elkaars ruimtetuigen willen reizen – de CEO van SpaceX heeft al een ticket gekocht om aan boord te gaan van een Virgin Galactic-missie – is er geen enkele aanwijzing dat een toekomstige samenwerking tussen de twee mogelijk zal zijn. Maar we weten niet wat de toekomst zal brengen.

(am)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20